Osona perd un diputat amb la renúncia de Francesc Homs

L'electe de CiU es concentrarà en la seva tasca de secretari de la Presidència

Redacció
30 de desembre del 2011
El diputat osonenc per Convergència i Unió Francesc Homs ha presentat la seva renúncia a l'acta de diputat al Parlament de Catalunya que havia obtingut en les eleccions celebrades el passat 28 de novembre. El motiu d'aquesta renúncia és que Homs haurà de concentrar-se en la seva tasca de secretari general de la Presidència, com a "mà dreta" de fet del president de la Generalitat, Artur Mas.

D'altra banda, el resultat ajustat de les eleccions, i la composició proporcional que se'n deriva a les comissions parlamentàries, han obligat CiU a assegurar que tots els diputats podran assistir a les sessions i que, per tant, no hauran d'atendre ocupacions que els poguessin forçar a absentar-se'n i, en conseqüència, arribar a perdre votacions. És per això que tots els consellers que són diputats tanbé dimitiran.

Després de la dimissió d'Homs, Osona es queda amb dos diputats, tots dos d'Unió Democràtica: Josep Maria Vila d'Abadal i Ramon Espadaler. El resultat electoral va deixar sense representació osonenca al Parlament al PSC i ERC, ja que tant la socialista Flora Vilalta com el republicà Josep M. Ftreixenet no van poder repetir escó.
Arxivat a