El Festivic recull un carro ple de regals per a l'entitat Joguines Sense Fronteres

Es destinen a Vic, a la resta del país així com a Rússia, Hondures o al Perú

ACN
29 de desembre del 2011
El dr. Bayés, acompanyat dels seus néts, ha lliurat diversos regals.
El dr. Bayés, acompanyat dels seus néts, ha lliurat diversos regals. | Adrià Costa
El dr. Bayés, acompanyat dels seus néts, ha lliurat diversos regals. Foto: Adrià Costa

L'acte solidari del FestiVic ha recollit un carro ple de regals per a l'associació vigatana Joguines Sense Fronteres. En l'acte, el destacat cardiòleg doctor Bayés, acompanyat dels seus néts, ha lliurat diversos regals a l'associació. El president de Joguines sense Fronteres, Josep Maria Puigferrer, ha explicat que l'associació es dedica a la recollida de joguines "noves o usades" que, ordenades per edats, es porten a hospitals o centres amb necessitats on hi ha nens que no poden accedir als joguets. Els presents són enviats a llocs com Rússia, Hondures, Perú i arreu de Catalunya. Pel que fa a Vic, segons ha explicat Puigferrer, han lliurat joguines a la congregació de les beates i al Casal Claret.

Segons Puigferrer, el fet d'enviar les joguines a l'estranger és "força car" i, com que els recursos de l'associació són "limitats", utilitzen els viatges de socis o simpatitzants per fer els lliuraments. "Es preparen uns paquets amb 25 quilos de regals" i s'envien perquè la persona els porti a centres d'acollida, hospitals o residències.



Puigferrer ha destacat que quan recullen joguines bèl·liques, violentes o de caire militar o policial, les destrueixen. El motiu és perquè des de l'associació pensen que "ja n'hi ha massa que són de veritat".



Durant l'edició de l'any passat al FestiVic (Festival de la Infància i la Joventut de Vic) es van recollir uns 100 quilos de joguines. En els dos dies de l'edició 2010, segons Puigferrer, ja n'han recollit 50.



A més, a l'estand de Joguines Sense Fronteres els més menuts poden pintar i retallar un FestiBandole'. Cal recordar que l'eix temàtic del Festival d'enguany és el bandolerisme a la comarca d'Osona i que la majoria dels tallers giren entorn aquest motiu.



Joguines Sense Fronteres, amb seu a Vic, és una associació sense ànim de lucre, que ajuda al desenvolupament emocional i cognitiu del nens i nenes en situació de desavantatge social. L'objectiu és fer que els nens i nenes 'es diverteixin, juguin i estiguin alegres'.

Més informació i programa d’activitats, des del web del FestiVic



-----------------------
Galeries de fotos:
- Festivic 2010
- Festivic 2009 (2)
- Festivic 2009 (1)
- Cloenda Festivic 2008
- Inauguració Festivic 2008
- Festivic 2007 (2)
- Festivic 2007 (1)
- Festivic 2006