Els dos joves actors osonencs protagonistes de «Pa Negre» opten avui als Premis Gaudí

Redacció osona.com
17 de gener del 2011
L’Acadèmia del Cinemà Català va fer públiques fa uns dies les nominacions a la tercera edició dels Premis Gaudí, que es lliuraran avui dilluns, dia 17 de gener. La gala tindrà una gran favorita:  la pel•lícula “Pa negre”, que ha obtingut 15 nominacions als 22 premis que s’atorguen. A una certa distància, amb  10 nominacions, la segueix “Herois”.

Entre els nominats hi ha dos actors osonencs, en concret, els dos nens que interpreten la pel•lícula. Així, Francesc Colomer, que fa el paper d'Andreu, ha estat nominat a la categoria de millor protagonista masculí, i Marina Comas, en la de millor actriu secundària.

L'adaptació de la novel•la homònima d'Emili Teixidor ha tingut una gran acollida entre el públic i la crítica des de la seva presentació al Festival de San Sebastián, on l'actriu Nora Navas es va endur la concha de plata per la seva interpretació. També ha estat la gran sorpresa dels Premis Goya d'enguany, amb 14 nominacions.

Més informació sobre els Premis Goya



Pel•lícula osonenca

La pel•lícula, tal i com reconeix la pròpia productora, Isona Passola, “és molt osonenca”. A més dels dos joves actors, els escenaris del film han estat rodats a Tavertet, Manlleu i als boscos de Tagamanent.

La trama també està inspirada a Osona. “Pa Negre” es basa en dues novel•les del rodenc Emili Teixidor –“Pa Negre” i “El retrat de l'assassí d'ocells”.

Llista de nominats als Premis Gaudí

Anar al web de l'Acadèmia del Cinema Català

Tota la informació de la pel·lícula

Informació i fotos de la presentació del film a Vic


Més informació de la presentació al Festival de Sant Sebastià

 








Foto de família del film, a la inauguració a Vic: Adrià Costa