Torelló aporta 14.000 euros a tres projectes solidaris

A través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Redacció osona.com
24 de desembre del 2010
Com cada any, L’Ajuntament de Torelló col•labora en projectes solidaris a través del Fons Català de Cooperació al desenvolupament. Aquest any, la col•laboració ha estat de 14.000 €, inferior a la de l’any anterior a causa de la conjuntura econòmica. Els projectes amb els quals s’ha col•laborat han estat les campanyes d’emergència per les inundacions al Pakistan i pels pel terratrèmols a Xile i a Haití.


- Campanya d’emergència per les inundacions al Pakistan

El mes d’agost passat es van produir unes greus inundacions al Pakistan, a causa de les pluges monsòniques, que van provocar el desbordament del riu Indus en diferents punts del seu curs. Aquestes inundacions van causar més de 1.600 morts i gairebé 14 milions de persones afectades o desplaçades; a banda d’altres danys, com ara: més de 288.000 habitatges malmesos, més de 558.000 hectàrees de conreu inundades, perdudes les reserves i provisions alimentàries guardades a les cases, etc. Les províncies més afectades van ser les de Khyber Pakhtoonkwa (KPK), Balutxistan, Punjab i Sindh. Juntament amb el rescat de les víctimes dels primers dies, cal preveure la reconstrucció de les infraestructures i equipaments bàsics afectats, pal•liar els dèficits per la manca d’aigua potable i d’aliments bàsics, així com impulsar la futura reconstrucció de les regions afectades.


- Campanya d’emergència pel terratrèmol a Xile: fase de reconstrucció      

El 27 de febrer de 2010, un terratrèmol de magnitud 8,8 a l’escala de Richter va tenir lloc a 90 quilòmetres de la ciutat de Concepción a la regió del Bío a Xile; i un tsunami va afectar el port de Talcahuano, tot causant danys greus al port i a la població. El Govern va declarar zona catastròfica sis regions: Valparaíso metropolitana, Libertador, O’Higgins, Araucania, Bío Bío i Maule. Les primeres dades informaven de 802 persones mortes, dos milions d’afectats i més de 500.000 habitatges malmesos.


- Campanya d’emergència pel terratrèmol a Haití: fase de reconstrucció     

El 12 de gener un terratrèmol va sacsejar Haití i va ocasionar nombroses pèrdues humanes i materials a diferents ciutats del país. L’epicentre del sisme, situat al sud-oest de la capital, Port-au-Prince, va arribar a 7,3 graus en l’escala Richter i va ser un dels més forts que es recorden a la zona del Carib. Les conseqüències van ser devastadores: molts edificis governamentals i cases particulars van quedar destruïts, les comunicacions amb la capital van quedar malmeses i van ser milers les persones mortes o desaparegudes. La població d’Haití ja es trobava des de fa temps en una situació molt vulnerable i sota els efectes d’una greu crisi socioeconòmica.
Arxivat a