El Fòrum de Debats desgrana la corrupció de «l’hotel Millet»

A la tertúlia, que es farà avui, sortirà informació de primera mà sobre la trama de l’expresident de la Fundació del Palau de la Música Catalana.

per Redacció osona.com, 17 de desembre de 2010 a les 07:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de desembre de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Fòrum de Debats ha programat per a aquest divendres, 17 de desembre, una tertúlia amb el títol de "Moviments socials i transformació de la ciutat. El cas de "l'hotel Millet" de Barcelona". Aquesta tertúlia serà introduïda per Daniel Jiménez, advocat del moviment veïnal en aquest cas, Hubertus Pöppinghaus, arquitecte i expresident de "Veïns en Defensa de la Barcelona Vella",  i Maria Mas, expresidenta de l'Associació de Veïns del Casc Antic de Barcelona. La tertúlia tindrà lloc al Cafè de l'Orfeó de Vic (Plaça Sta. Cecília, 3) i començarà a les 9 del vespre.

En aquesta tertúlia es donarà informació de primera mà sobre l'intent de construir un hotel al costat del Palau de la Música Catalana, de Barcelona, i les connexions d'alguns polítics i de Fèlix Millet, expresident de la Fundació del Palau, amb aquest afer i altres qüestions. S'analitzarà com la pressió veïnal organitzada ha demostrat que podem ser capaços de canviar els projectes especulatius tant de l'Administració com d'interessos privats. Es parlarà de la lluita de quatre anys dels veïns en contra d'aquest projecte des de dues vessants: per una banda, informant els veïns dels efectes que podia tenir la construcció d'un macrohotel en aquella zona i la corresponent destrucció de patrimoni i, d'altra banda, el fet de canviar el fet de canviar l'ús d'un sistema dotacional com a equipament educatiu. És un dels exemples més clars del servilisme del sistema polític a uns interessos econòmics especulatius. La lluita veïnal juntament amb l'actuació jurídica han fet possible la retirada de la modificació del Pla General Metropolità i la consegüent retirada de construcció de l'hotel.


Daniel Jiménez és l'advocat del cas i podrà oferir les claus jurídiques de l'assumpte. Hubertus Pöppinghaus és arquitecte especialitzat en arquitectura bioclimàtica, estructures tensades tèxtils i termografia (eficiència energètica). Ha cursat estudis a Alemanya, Suïssa, Àustria i Barcelona. Cofundador de l'Associació "Veïns en Defensa de la Barcelona Vella" de la que en fou president entre 2002 i 2006, i també cofundador del "Fòrum Veïnal de la Ribera". Maria Mas és mestra jubilada de l'Escola d'Adults pública. Llicenciada en Pedagogia. Fins fa un mes ha estat la presidenta de l'Associació de Veïns del Casc Antic de Barcelona.

Com és habitual en les tertúlies del Fòrum de Debats, la gent que ho desitgi, podrà sopar mentre es desenvolupa la tertúlia.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació