1 de 10

Torelló sorteja 24 pisos de protecció oficial destinats a la gent gran

El preu mensual del lloguer dels habitatges de La Carrera oscil•len entre els 187 i els 251 euros.

per Redacció osona.com, 14 de desembre de 2010 a les 11:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de desembre de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els nous llogaters ja han pogut visitar els habitatges que els hi han tocat en sorteig. Foto: Ajuntament de Torelló

Els habitatges dotacionals de La Carrera de Torelló ja tenen llogaters, després del sorteig que s’ha fet, aquest dilluns al matí, a la sala d’actes de La Cooperativa. Els 24 pisos havien registrat 23 sol•licituds (després d’una renúncia de darrera hora) per la qual cosa totes les persones o famílies que han pres part en el sorteig han obtingut un habitatge.


Els habitatges consten de 24 habitatges amb protecció oficial en règim d’arrendament. El preu mensual del lloguer varia de 187 a 251 euros mensuals. Els pisos estan destinats a persones majors de 65 anys i dels col•lectius següents: famílies monoparentals, víctimes de violència masclista, pensionistes, perceptores de PIRMI o més grans de 52 anys perceptores del subsidi de desocupació.

L’edifici està situat al carrer Portal de la Carrera 1, i consta de planta baixa i tres plantes pis destinades a habitatges i disposa d’ascensor. Hi ha dos tipus de pisos d’una i dues habitacions i d’entre 40 i 54 m2. A la planta baixa hi ha cinc habitatges, a la primera i a la segona n’hi ha vuit i a la tercera, tres. Dels 24 habitatges, sis són de dos dormitoris i 18 d’un. Tots compten, a més, amb una sala d’estar, un bany complet i una cuina oberta a la sala d’estar; a més, disposaran d’una terrassa o pati i un rentador exterior. Tots els habitatges són practicables, per tal de permetre l’ús puntual a usuaris amb cadira de rodes.


L’edifici s’ha projectat amb criteris de sostenibilitat, innovació i estalvi energètic, com ara l’aprofitament de l’energia solar per produir aigua calenta sanitària, façanes amb aïllament tèrmic i recollida selectiva d’aigües residuals i de pluja; entre d’altres.

Els pisos han estat construïts per l’Institut Català del Sòl i seran administrats per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que des del 18 de novembre ha assumit les competències, entre d’altres, de la promoció de l’habitatge, la qualitat de l’edificació i la rehabilitació, els programes socials en matèria d’habitatge i desenvolupa també la gestió que fins ara feia l’empresa pública Adigsa.


Després de l’acte de sorteig, els adjudicataris han anat fins a La Carrera on han pogut visitar el pis que els ha tocat. La voluntat de l’Ajuntament és que els veïns puguin entrar a viure als habitatges a finals de gener, tot i que la tramitació i l’última paraula està en mans de la Generalitat.
Participació