Les consultes populars del 13-D a Osona ja tenen llibre

L'obra, que s'ha presentat aquest dilluns al Temple Romà de Vic, inclou 50 fotografies d’Adrià Costa, cap de fotografia del grup Nació Digital i del diari Osona.com.

per Redacció osona.com , 14 de desembre de 2010 a les 07:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de desembre de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Foto: Adrià Costa

Aquest dilluns 13 de desembre, Osona Decideix ha presentat el llibre del 13-D, amb imatges i totes les dades oficials del referèndum sobre la independència de Catalunya fet a la comarca d'Osona. La presentació, que ha comptat amb el diputat electe Alfons López Tena, s'ha fet just un any després de les consultes populars a la comarca, al Temple Romà de Vic, espai que va ser un dels col•legis electorals més emblemàtics de la ciutat.

L’acte ha tingut lloc a les 8 del vespre i amb el recinte de gom a gom. A la presentació, han parlat Jeroni Vinyet, president d'Òmnium Cultural delegació d'Osona, i Alfons López Tena, director del referèndum organitzat per Osona Decideix.

Jeroni Vinyet, en nom de l'entitat editora, Òmnium Cultural, va demanar disculpes per l'"error"que ha comportat que el llibre hagi exclòs qualsevol esment d'Osona.com entre els mitjans de comunicació que van informar del 13-D.

Tot i haver publicat una edició en paper de 50.000 exemplars i haver cridat com a mitjà de comunicació a participar en la consulta i a votar-hi a favor, el llibre no fa referència cap d'aquests fets, mentre que, per exemple, inclou referències publicades pel diari espanyol ABC.

Osona.com va fer arribar ahir la tarda la seva més enèrgica protesta per aquesta exclusió -que considera completament intencionada- de què ha estat objecte per part del coordinador del que signa com a "redactor" del llibre, Raimon Casals, al temps que accepta plenament les disculpes ofertes per Jeroni Vinyet en nom d'Òmnium Cultural.

El llibre es titula “Osona Decideix 13d. Referèndum sobre la independència de Catalunya”. Inclou una conversa entre Enric Vila i Alfons López Tena, 50 fotografies d'Adrià Costa i els resultats, la participació i les imatges dels 34 municipis.


Dades tècniques del llibre

Mida: 15x20 cm
Nombre de pàgines: 224
Observacions: inclou DVD

Número de capítols: 7

   1. Referèndum a Osona. Conversa entre Enric Vila i Alfons López Tena
   2. Imatges d’Adrià Costa (campanya, manifest personalitats, acte central final de campanya, votacions, centre de dades i premsa i comunicació resultats)
   3. Gràfics amb les dades de participació i resultats dels 34 municipis.
   4. Instantànies de la campanya i votacions dels 34 municipis
   5. Materials electorals i divulgatius utilitzats
   6. Resultats econòmics (despeses/ingressos)
   7. Recull de premsa impresa i digital

 
Crèdits del llibre

Primera edició: desembre 2010. © de l’edició: Òmnium Cultu­ral. Delegació d’Osona. © dels textos: els seus autors. © de les fotografies: Adrià Costa SdUD Documentació: Miquel Pla, David Colomer, Xevi Esclusa, Xevi Rovira, Roger Coll, Josep Coll, Dolors Aumatell i Pere Domènech. Redacció: Toni Casals. Maquetació: Txell Jordà. Disseny gràfic: Casals i Cots / DiacDisseny. Producció: Miquel Sala i Toni Valls. Impressió: Gràfiques Diac Vic. Distribucions i serveis editorials: Ronda Cam­prodon, 2. Vic. Tel. 938869349-902702032. editorial@diacvic.com. Dipòsit legal: B-45297-2010. ISBN: 978.84.938381.3.3

Totes les notícies publicades de les consultes populars a Osona
-------------------------------------
López Tena assenyala la bona organització, el treball conjunt i el rigor com a motors de l'èxit del 13-D a Osona

- El llibre 'Osona decideix 13D. Referèndum sobre la independència de Catalunya' recull fotografies, resultats i participació

Laura Busquets / ACN El director executiu d'Osona Decideix, Alfons López Tena, ha assenyalat la bona organització, el treball conjunt i el rigor com a motors de l'èxit de la consulta per a la independència del 13-D a Osona. Aquest dilluns, coincidint amb el primer aniversari de la consulta, s'ha presentat el llibre titulat 'Osona decideix 13-D. Referèndum sobre la independència de Catalunya'. Segons ha explicat el president d'Òmnium Cultural a Osona, Jeroni Vinyet, 'un dels descobriments del 13-D és que tothom es va adonar que de patriotes n'hi ha molts'. El llibre inclou una conversa entre l'escriptor Enric Vila i López Tena, 50 fotografies d'Adrià Costa i els resultats i participació al referèndum.

El Temple Romà de Vic, un dels 52 col•legis electorals de les consultes del 13D, ha acollit la presentació del llibre 'Osona decideix 13D. Referèndum sobre la independència de Catalunya'. A l'acte d'aquest dilluns hi ha assistit més d'un centenar de persones.

El llibre s'estructura en 7 capítols i recull una conversa entre l'escriptor Enric Vila i Alfons López Tena sobre el referèndum a Osona, imatges del fotògraf Adrià Costa, gràfics amb les dades de participació i resultats per municipis, instantànies de la campanya, materials electorals divulgatius que es van utilitzar i un recull de premsa impresa i digital.

Vinyet ha afirmat que 'calia un llibre per posar sobre paper tot allò que va passar a la comarca exactament ara fa un any'. Ha afegit que 'no volíem que quedés gravat només a la ment de les persones que hi van participar, sinó que en quedés un testimoni per a les futures generacions'. Segons Vinyet, a Osona 'hi ha molts patriotes' i això, ha dit, 'és un capital, una força molt important i que desconeixíem'.

López Tena ha destacat la feina dels voluntaris per 'treballar colze a colze' i 'el fet de ser capaços d'organitzar tot un sistema electoral amb plenes garanties'. Tena ha assegurat que amb el 13D es va demostrar que 'quan un poble encapçala un moviment, no hi ha ningú que el pugui aturar' i ha conclòs afirmant que 'està al nostre abast aconseguir la independència de Catalunya'.

El director executiu d'Osona Decideix s'ha referit a la consulta per a la independència a la comarca com 'la més existosa'. 'El miracle va ser aconseguir que en tant poc temps es pogués muntar un sistema d'aquestes característiques', ha afegit. I ha destacat que 'el poble d'Osona va veure la plataforma Osona Decideix com a un ens 'rigorós i que donava garanties'. D'aquesta manera, 'es va donar la oportunitat als osonencs perquè poguessin dir la seva i votar lliurament si volien o no la independència'. 'Això es pot fer a tot arreu', ha afegit i ha destacat que 'tot Catalunya pot ser Osona'.

La xarxa SOM

Vinyet ha explicat que el proper dissabte es constituirà la xarxa SOM. Aquesta xarxa 've a ser un experiment' que tracta sobre la creació d'una xarxa 'molt flexible' on tots els integrants 's'hi puguin sentir còmodes'. L'objectiu, segons ha explicat , és 'possibilitar que totes aquelles complicitats i connexions que s'han fet al llarg d'aquests anys a través de la marxa dels vigatans o dels 13D, puguin continuar existint'.

Foto: Adrià Costa

 

Participació