Torelló ja té instal•lats tots els nous contenidors

Estan dissenyats amb el nou sistema “easy”, pioner a la comarca.

Redacció osona.com
12 de desembre del 2010
Els nous contenidors ja estan instal·lats als carrers de Torelló.
Els nous contenidors ja estan instal·lats als carrers de Torelló. | Ajuntament de Torelló
Els nous contenidors ja estan instal·lats als carrers de Torelló. Foto: Ajuntament de Torelló

Des de fa uns dies ja estan instal•lats la pràctica totalitat dels nous contenidors de Torelló. Es tracta d’uns contenidors dissenyats amb el nou sistema “easy”, pioner a la comarca, que aporta tot un conjunt d’avantatges, tant estètics com en el seu ús, en relació als contenidors vells. En total, se n’han instal•lat 394 (165 de rebuig, 155 de multiproducte i 74 de vidre) en 162 ubicacions (en la major part dels casos es mantenen les actuals).

El nou sistema significa una millora substancial ja que els nous contenidors ocupen menys espai que els actuals; tots tenen la mateixa línia de disseny (només canvia el color); es buiden per sota, i tenen un dispositiu d’enlairament que evita el balanceig i els cops laterals al camió; estan fixats a terra per un sistema de guies i, per tant, no es poden desplaçar; i carreguen per les dues bandes. Són molt segurs i accessibles per l’usuari i la seva especial configuració d’unitats modulars permet formar illes ecològiques fàcilment integrables en qualsevol context urbà. A més a més, el manteniment és més econòmic que no pas amb els contenidors actuals.

En aquests primers dies d’implantació del nou sistema de recollida s’han registrat algunes incidències puntuals. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament es demanen disculpes a la població per les molèsties que pugui ocasionar el reajustament del servei durant aquests dies. D’altra banda, també es fa una crida a fer un ús correcte dels contenidors, i especialment es recorda que les caixes de cartró s’han de dipositar plegades en el contenidor multiproducte.

Notícies publicades

Arxivat a