El Mercat Medieval de Vic supera els 300.000 visitants

L’afluència de públic supera amb escreix la d’anteriors edicions, segons l’organització. L’èxit del Mercadal V.O. avala la seva continuïtat de cara a la pròxima edició.

Redacció osona.com
09 de desembre del 2010
El Passeig de Vic ple de gom a gom, aquest diumenge.
El Passeig de Vic ple de gom a gom, aquest diumenge. | Adrià Costa
El Passeig de Vic ple de gom a gom, aquest diumenge. Foto: Adrià Costa

Un esclat de llum, foc i so a càrrec de la Colla de diables “Cabrons i Bruixes de Centelles” va posar el punt final ahir dimecres a la 15a edició del Mercat del Medieval de Vic. L’espectacle, titulat “Encontra del foc”, va tenir lloc al parc Jaume Portell, a les 20:00 h.

Dues hores abans i al mateix lloc es va portar a terme la roda de premsa de valoració del Mercat que va comptar amb la presència del president de l’Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (ImpeVic) i segon tinent d’alcalde, Josep Burgaya, i el regidor del Pla de Barris, Josep Rafús.
Burgaya, que es va mostrar més que satisfet, va afirmar que el Mercat havia reunit “més públic que mai” i va afegir que representa una empenta “econòmica, comercial i turística molt important per la ciutat”. Segons el president d’ImpeVic, el nombre de visitants va superar el de l’anterior edició, fixat en 300.000. Un dels objectius d’aquest any, segons Burgaya, era aconseguir evitar el col•lapse del centre històric de la ciutat la qual cosa que s’ha aconseguit “gràcies a la reestructuració del circuit dels vianants i l’ampliació del Mercat en zones com el parc Jaume Portell”, així com també amb l’habilitació de l’aparcament de Can Garrofa, al costat dels Habitatges Montseny.

La fira medieval, la ruta dels oficis, les exhibicions, els espectacles, els tallers, les exposicions i el teatre de carrer han tornat a ser, un any més, un reclam pels més petits però també pels més grans.  Un dels espectacles que ha reunit més afluència de públic ha estat “La caravana de la mort” a la plaça Antoni Gaudí. Els tallers van reunir més de 500 nens i més de 1.500 persones van participar en l’activitat de tir amb arc.

Per altra banda, una de les novetats d’aquesta edició ha estat el Mercadal v.o, una reproducció d’un mercat vigatà del s. XV, organitzat pel Pla de Barris, que va comptar amb la visita d’unes 10.000 persones. Durant la roda de premsa de valoració, Josep Rafús va dir que “han estat unes jornades llargues i dures però ens ho hem passat molt bé”. L’èxit de la iniciativa avala la seva continuïtat de cara a la pròxima edició. El regidor del Pla de Barris va agrair la seva participació a tots els voluntaris i els va animar a tornar l’any vinent.

El Mercat Medieval és, a més, un mercat solidari. El primer dia, 4 de desembre, es va fer una Marató de recapta de sang organitzada per l’Associació de Donants de Sang d’Osona. Des de les 10 h i fins a les 22 h, l’Orfeó Vigatà es va convertir en una sala d’hospital per un dia que va aconseguir recaptar 128 bosses de sang. Per altra banda, aquest any també es va proposar que tots els diners que es recollissin de les atraccions medievals infantils ubicades a la plaça del carbó, es donessin a la Marató de TV3. En total, durant els cinc dies de Mercat s’han recollit 2.250 € que el pròxim 19 de desembre es destinaran a la recerca mèdica de lesions medul•lars.

Finalment, Josep Burgaya va expressar el seu reconeixement a tot l’equip de fires de l’ImpeVic i va fer estesa la felicitació a totes les persones que d’alguna manera o altra han col•laborat a fer possible el Mercat Medieval de Vic. Segons el president de l’ImpeVic, “l’èxit del Mercat és el seu èxit”.


Més informació del Mercat Medieval de Vic


--------------------------------------
Galeries de fotos, 2010:


- Espectacle de cloenda
- Retrats dels firaires
- Ambient
- "Llegendes medievals", de Titelles Naip
- Visita guiada al Museu Episcopal
- Ruta de l'art dels oficis
- Exposició d'armadures
- Visita turística a la ciutat
- Mercadal V.O.
- Dansaires de Sant Miquel
- Passeig inaugural

Galeries de fotos, 2009:

-Passeig inaugural
-Matí de dissabte
- Tarda de dissabte
- Artesans i brocanters a la plaça Major
- Medieval a 8 potes
-Dansa del ventre
- Torneig d'Herois
- Ambient del diumenge - Torneig de la Cia. Excalibur
- Campament de soldats i almogàvers
- Ambient del dilluns
- Faquir Testa
- Espectacle cloenda

Galeries de fotos de l'edició 2008:

- Espectacle "Galops de Foc"
- Matí de dilluns al Mercat
-Concert de la Capella Gregoriana dels Dolors
- El vespre del diumenge al Mercat
- Marató Medieval
- Un riu de gent omple els carrers del casc antic
- Inauguració oficial del Mercat
- Exposició de falconeria
-Exposició "Armadures d'11 Cavallers Catalans"
- El sopar medieval

Galeries de fotos d'edicions anteriors:

- Galeria de fotos 2007 (4)
- Galeria de fotos 2007 (3)
- Galeria de fotos 2007 (2)
- Galeria de fotos 2007 (1)
- Galeria de fotos 2006
- Galeria de fotos i vídeos 2005
- Galeria de fotos 2002

El temps no atura una nova allau de visitants al Mercat Medieval de Vic. Foto: Adrià Costa
Arxivat a