Vic impulsa un centre que vol ser punt de referència de les TIC a la comarca

EL VIT, amb un pressupost d’’1,2 MEUR, s’ubicarà al Sucre i pretén ser un nexe d’unió entre ciutadans, empresa i noves tecnologies.

Redacció osona.com
03 de desembre del 2010
L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, el director d'ImpeVic, Josep Comas, i el president d'ImpeVic, Josep Burgaya, visiten les obres de construcció del futur Espai d'Integració Tecnològica de Vic.
L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, el director d'ImpeVic, Josep Comas, i el president d'ImpeVic, Josep Burgaya, visiten les obres de construcció del futur Espai d'Integració Tecnològica de Vic. | Laura Busquets / ACN
L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, el director d'ImpeVic, Josep Comas, i el president d'ImpeVic, Josep Burgaya, visiten les obres de construcció del futur Espai d'Integració Tecnològica de Vic. Foto: Laura Busquets / ACN

L'Espai d'Integració Tecnològica, el VIT, impulsat per l'Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (ImpeVic), pretén ser un equipament de referència en l'àmbit de les noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a la ciutat de Vic i a la comarca. Així ho ha explicat el president d'ImpeVic, Josep Burgaya, que ha afegit que el VIT s'adreça tant a ciutadans com a empreses. Així doncs, aquest nou espai, ubicat al recinte firal el Sucre, serà un punt de trobada entre ciutadans inquiets pel món de la tecnologia però també per a empreses, tant generadores com usuàries de tecnologia. El VIT s'inaugurarà el proper mes de març.

Burgaya ha explicat que el VIT ha de ser un espai “dinàmic” de la ciutat que estarà situat en una zona “emblemàtica i accessible” de Vic. El centre pretén ser un punt estratègic que assumeixi el “compromís” d'interacció entre ciutadans i empresa.

Un dels seus principals objectius és oferir un programa formatiu dirigit a públics i perfils diversos amb continguts que aniran des de la formació més bàsica fins a continguts avançats. L'espai també fomentarà l'aprenentatge, la motivació i l'interès en diferents àrees i aplicacions de la tecnologia al públic més jove.

A banda, també programaran continguts formatius adreçats a professionals de les TIC, jornades formatives o seminaris que busquin l'especialització en determinades àrees per perfeccionar l'ús de les eines i tecnologies. Més enllà dels programes formatius, el VIT també oferirà un seguit de mecanismes, recursos i estratègies per ser un espai on hi hagi intercanvi de coneixement.

El director d'ImpeVic, Josep Comas, ha explicat que el VIT s'estructurarà en diferents espais amb equipaments necessaris per oferir un servei d'atenció i orientació als ciutadans -tant joves com grans i principiants com avançats- en l'àmbit de les TIC i la tecnologia. El centre serà punt de trobada per a totes aquelles persones que vulguin intercanviar opinions i coneixements i posar en pràctica els seus projectes.


El VIT i l'empresa

Burgaya ha explicat que el propòsit del VIT també és “impulsar els negocis en les noves tecnologies” i és per això que el centre tindrà un espai dedicat a empreses -generadores o usuàries de tecnologia.

El VIT oferirà assessorament i facilitarà el contacte entre empreses amb la possibilitat de compartir espai de treball, projectes o “crear xarxa”. En aquest sentit, hi haurà dos espais ben diferenciats: el primer, el “coworking”, on compartir el lloc de treball amb altres professionals i un centre de projectes per a iniciatives més consolidades a través de l'oferta de sis despatxos.

Un altre dels objectius del centre és promoure la connectivitat i la qualitat de les infraestructures de telecomunicacions de la comarca i facilitar que les empreses d'Osona puguin gaudir dels serveis i la qualitat que ja tenen altres territoris. I, en última instància, facilitar la instal•lació d'empreses de perfil tecnològic a la comarca.


1000 m² equipats amb tecnologia de primer nivell

L'edifici té una estructura de dues plantes que en aquests moments està en fase d'obres. Els 1000 m² del centre es distribuiran entre aules de treball, un auditori, una àrea de “coworking”, aules-taller, una aula amb ordinadors, aula de robòtica i electrònica i despatxos per a empreses. Comas ha explicat que “en la mesura que els recursos ho permetin”, “l'equipament tecnològic serà de primer nivell”. El projecte té un cost total d’1.200.000 euros,  amb inversió per part de l'Ajuntament de Vic i de la Diputació de Barcelona.
Arxivat a