El MEV presenta la nadala del Museu d’aquest any

L’obra escollida és el Tríptic amb la Mare de Déu i l’Infant del pintor Joan Mates.

Redacció osona.com
03 de desembre del 2010
576_1291320214_Adri_Costa_MG_0612_Marc_Sureda_Presentaci_Nadala_MEV_Vic_2010
576_1291320214_Adri_Costa_MG_0612_Marc_Sureda_Presentaci_Nadala_MEV_Vic_2010 | Adrià Costa
L’obra escollida és el Tríptic amb la Mare de Déu i l’Infant del pintor Joan Mates. Foto: Adrià Costa

Ahir dijous, dia 2 de desembre a les 19.30 hores, va tenir lloc la presentació de la nadala del MEV a la sala d’actes del Museu Episcopal de Vic. Un any més, aquesta activitat s’organitza conjuntament entre els Amics dels Museus d’Osona i el Museu Episcopal de Vic, tot refermant-se la voluntat de donar a conèixer el patrimoni del Museu a través d’aquesta iniciativa i crear sinèrgies amb institucions culturals de la comarca.

La nadala d’enguany mostra l’escena central del Tríptic amb la mare de Déu i l’Infant de Joan Mates. La pintura d’aquest artista gòtic va ser la més elegant i refinada de Catalunya del primer quart del segle XV. El tríptic de petit format, estava destinat a la devoció particular amb la Mare de Déu i l’Infant, protagonistes de l’escena central i santa Caterina i santa Eulàlia a ambdós laterals. En l’obra es pot apreciar l’estètica del gòtic internacional juntament amb l’estil característic de Mates, que introdueix un moviment ondulat i sensual en les figures propi del gust aristocràtic de la cort catalana.

La presentació de l’obra va anar a càrrec de Marc Sureda, Conservador del Museu Episcopal de Vic. A continuació, els alumnes de l’Escola de Música de Vic van oferir un petit concert.

La presentació de l’obra va anar a càrrec de Marc Sureda, Conservador del Museu Episcopal de Vic. Foto: Adrià Costa

Foto: Adrià Costa  
Arxivat a