La Granja Castellets guanya el Porc d’Or de Diamant per segon any consecutiu

L’explotació de Taradell té 570 truges de producció i 30 de recria.

Redacció osona.com
30 de novembre del 2010
El conseller Llena entrega el guardó Porc d'Or amb Diamant a la Granja Castellets
El conseller Llena entrega el guardó Porc d'Or amb Diamant a la Granja Castellets | Departament d\'Agricultura de la Generalitat
El conseller Llena entrega el guardó Porc d'Or amb Diamant a la Granja Castellets Foto: Departament d'Agricultura de la Generalitat  

En aquesta XVII edició, la Granja Castellets de Taradell ha guanyat el Premi Especial Porc d'Or de Diamant de 2010. És el segon any consecutiu que obté aquest màxim guardó. A més, l’explotació de Taradell també ha aconseguit dues estatuetes, or i plata, per Productivitat Numèrica, definida com el nombre de garrins deslletats per truja productiva i any, i per Nascuts Vius, que correspon a la mitjana de garrins nascuts vius per part.
 
La granja triomfadora de la nit ja és una veterana recollint estatuetes, ja que el 2007 i 2008 va rebre el Premi Especial a la Màxima Productivitat, mentre que en la passada edició va ser guardonada amb el Porc d'Or de Diamant. Es tracta d'una explotació amb 570 truges de producció i 30 de recria.
 
El tradicional sopar de lliurament dels Premis Porc d'Or es va celebrar dissabte al Palau de Congressos de Lleida "La Llotja", en el qual s’hi van donar cita més de 650 persones. Entre les autoritats, hi havia el conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena; el secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua del MARM, Josep Puxeu, i l’alcalde Lleida, Àngel Ros. També eren presents Josep M ª. Monfort, director general de l'IRTA, i Juan Carlos Castillejo, director general de Pfizer Salut Animal, empresa co-organitzadora dels premis des de 2003.

El conseller Joaquim Llena ha posat en valor la contribució del sector porcí a l’economia catalana, i elogiat la seva fortalesa per fer front de dues darreres crisis consecutives. Precisament, en relació a l’especulació al voltant de les matèries primeres, Llena ha dit que és una llàstima que el diner s’hagi fixat en les matèries primeres, com el cereal, perquè està dificultant l’activitat del sector porcí, a part de les dificultats actuals per aconseguir liquiditat.
 

Més informació dels guardons

Llistat de premiats

Arxivat a