Sant Pere de Torelló recupera un projecte de captacions pròpies d'aigua

L’ACA anuncia que no té recursos econòmics per finançar els projectes que hi havia previstos.

Redacció osona.com
28 de novembre del 2010
El projecte de construcció d'una planta potabilitzadora d'aigua a Torelló i la portada d'aigua del Ter a Sant Pere perilla. La setmana passada, el Consell Comarcal d'Osona va convocar una reunió amb els ajuntaments afectats -Vall del Ges i Voltreganès- per anunciar que l'ACA, que havia de respondre del 50% del finançament de l'obra, no podia comprometre un calendari de pagament a causa de la falta de la recursos. Davant d'això, el Consell proposava que els ajuntaments avancessin el finançament, que en el cas de Sant Pere de Torelló suposaria uns 600.000 euros. Però hi havia el problema afegit que els 380.000 euros del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) que Sant Pere ja tenia consignats per a aquesta obra s'havien hagut de canviar de destí perquè, en no haver-se fet res de l'obra, es podien perdre.

Davant d'això, i que difícilment es podrà plantejar aquesta solució a curt o mig termini, l'equip de govern es proposa recuperar un antic projecte per garantir l'abastament d'aigua buscant més pous a dins del terme.

Els 380.000 euros que el PUOSC havia destinat per a la portada d'aigua a Sant Pere estaven supeditats que abans del 24 de setembre s'hagués licitat l'obra. Com que ja es veia a venir que això seria impossible, l'Ajuntament va negociar un canvi de destí, de manera que la major part dels diners aniran a la construcció del camp de gespa artificial (200.000), i la resta es destinaran a la reposició de la xarxa de calefacció (101.000) i a assumir part de la compra d'un vehicle multifunció per a la brigada municipal (70.000).