Les Masies de Roda posa el seu patrimoni al mapa

El document inventaria 161 elements.

per Redacció osona.com , 24 de novembre de 2010 a les 17:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de novembre de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de les Masies de Roda ja disposa del Mapa del Patrimoni Cultural del municipi. Realitzat a través de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, aquest mapa inventaria 161 elements el 78% dels quals pertany a patrimoni immoble, que inclou edificis, conjunts i elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil.

La resta d'elements del mapa es reparteixen entre: 7% de patrimoni moble (col•leccions, objectes i elements urbans); 4%, documental (fons documentals i d'imatges); 6%, immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals); i 5% natural (zones d'interès natural i espècimens botànics singulars).


La realització de Mapes del Patrimoni Cultural Local té per objecte la recollida exhaustiva de dades sobre el patrimoni cultural i natural d'un municipi concret i la seva valoració. Això permet que les corporacions locals tinguin un coneixement global del patrimoni del seu terme municipal i puguin establir mesures per a la seva protecció i conservació així com planificar-ne la rendibilització social.

Actualment hi ha 89 municipis de la província on ja s'ha realitzat el Mapa del Patrimoni Cultural, 15 més estan en procés de realització i dos, en revisió. Està previst que se n'iniciïn 10 més al llarg de 2010.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació