Comencen els treballs previs del desdoblament de l'Eix en el tram entre Cervera-Gurb

Els operaris ja tallen arbres i desbrossen. Per altra banda, des d'aquest dijous i fins dissabte, hi haurà restriccions de trànsit a Espinelves.

Redacció osona.com
24 de novembre del 2010
Treballs de desbrossada al terme de Santa Maria d'Oló.
Treballs de desbrossada al terme de Santa Maria d'Oló. | GdeC

Treballs de desbrossada al terme de Santa Maria d'Oló. Foto: GdeC

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques té en marxa les obres per al desdoblament de l'Eix Transversal (Cervera – Caldes de Malavella), que comporten també la millora i adequació de la carretera actual, de 153 quilòmetres de longitud. Aquesta actuació, que s'executa mitjançant una concessió d'obra pública, compta amb una inversió prevista de 708,3 MEUR.
 
El mes passat, la concessionària, Cedinsa, va adjudicar les obres del tram entre Cervera i Gurb i es van iniciar les tasques prèvies de topografia i d'implantació de l'obra en aquest tram, afegint-se als treballs de desdoblament ja en execució entre Gurb i Caldes de Malavella.
 
Ara, en aquest tram, han començat a executar-se tasques de tala d'arbres i de desbrossades, treballs previs necessaris en obres de desdoblament de calçada d'una carretera existent, com és aquest cas. Posteriorment, es continuaran les obres executant els treballs de drenatge i el moviment de terres.
 
Millora de la carretera actual

Al mateix temps que començaven els treballs previs al tram Cervera – Gurb, el mes passat també es van iniciar les tasques de millora i adequació de la calçada actual en tot el seu traçat. Aquests treballs, que estan actualment al 50% d'execució, consisteixen en la renovació i millora del ferm existent. Es preveu que aquestes tasques, que estan comportant restriccions puntuals al trànsit, finalitzin la primera quinzena de desembre.
 
En aquest sentit, cal indicar que abans de finalitzar les obres de desoblament de l'Eix Transversal de Cervera a Caldes de Malavella, s'estendrà una última capa de paviment a l'amplada total de la calçada.
 
Treballs entre Gurb i Malavella

En paral·lel, continuen les obres de desdoblament en el tram, de 55,4 quilòmetres de longitud entre Gurb i Caldes de Malavella. En aquest àmbit, es duen a terme tasques de moviments de terres, construcció d'estructures, desbrossades i desviament de serveis i s'han iniciat els treballs d'excavació de diversos túnels.
 
Restriccions del trànsit a l'enllaç del Buc

D'altra banda, les obres de desdoblament comportaran restriccions de trànsit, des d'avui, 24 de novembre, i fins al matí de dissabte vinent, 27 de novembre, a l'enllaç del Buc, a Espinelves (sortida 199). Així, quedarà tancat el ramalque serveix per al moviment de sortida de l'Eix als vehicles provinents de Vic que volen accedir cap a Espinelves i Viladrau. Com alternativa, els vehicles tenen la sortida següent, l'enllaç de Coll de Revell (sortida 202).

Arxivat a