Laporta: «Rosa, o surts o et vinc a buscar»

Una de les peixateres del mercat municipal de Vic s'amaga quan veu arribar el candidat de Solidaritat després de comentar que "està molt bo".

Xavi Tedó
23 de novembre del 2010
Joan Laporta, aquest migdia al Mercat Municipal de Vic.
Joan Laporta, aquest migdia al Mercat Municipal de Vic. | Adrià Costa
Joan Laporta, aquest migdia al Mercat Municipal de Vic. Foto: Adrià Costa

Des de primera hora del matí, Joan Laporta està de campanya a la ciutat de Vic. Primer, ha fet un tomb per al mercat setmanal on, a més de molts veïns que s’han aturat a saludar-lo, ha pogut parlar uns minuts amb l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, amb qui ha coincidit al mig del carrer. Tot seguit, ha baixat pel carrer Estret i el carrer Verdaguer, on ha parat en alguns comerços. El punt final del recorregut pel centre de Vic ha estat el mercat municipal, on també ha parlat animadament amb botiguers i clients. Laporta ha estat rebut a tot arreu amb un gran entusiasme.

La següent parada del candidat a la presidència de la Generalitat ha estat la Universitat de Vic, on ha ofert una xerrada. L’han acompanyat en els parlaments Antoni Pladevall, Alfons López Tena i Uriel Bertran. La conferència ha omplert de gom a gom l’Aula Magna de la universitat, amb gent asseguda als passadissos.

A mitja tarda, Laporta visitarà la redacció d’Osona.com, on serà entrevistat. A les 20:30 hores protagonitzarà l’acte central de campanya a Osona, al teatre l’Atlàntida. També intervindran Alfons López Tena i Uriel Bertran.

---------------------
«Rosa, o surts o et vinc a buscar»
Crònica de Xavi Tedó, per a Nació Digital


"Està molt bo". Afirma la Rosa, la peixatera del Mercat Municipal de Vic. No parla del llagostí, sinó de Joan Laporta, que avui està de visita a la capital d'Osona. Abans que el candidat de Solidaritat arribi a la parada, l'admiradora secreta s'amaga. Un dels membres del partit li comenta a Laporta, que li diu "Rosa he vingut a veure't!". Silenci. El candidat hi torna: "Rosa o surts o et vinc a buscar!".

La Rosa continua amagada a la cambra on guarden el peix. "Compto fins a tres, Rosa!" li diu de nou el dirigent independentista. Però la peixatera ni surt ni respon. Laporta no es talla un pèl i entra a l'habitacle. Allà se la troba vermella com un tomàquet i demanant als periodistes que amaguin les càmares. El cap de llista li fa una abraçada i li dóna dos petons. Quan marxa torna a atendre la clienta que ha deixat a mig fer però enlloc de rap li dóna lluç. Masses emocions. Una altra paradista, que avui fa anys, també corre cames ajudeu-me quan el candidat la persegueix per felicitar-la. Davant d'aquest escenari, l'aspirant a presidir la Generalitat afirma "no sé que us passa a les dones d'aquí!" i afegeix "tot és mala fama, no en feu cas!".

L'expresident del Barça continua aixecant passions. Una altra de les dependentes li deixa anar "sembles de mentida, però ara veig que ets de veritat". Sí senyora, Laporta existeix, com Terol. I malgrat el boicot que pateix per part dels mitjans, la gent sap que es presenta a les eleccions. Si els petons i els autògrafs són vots, que els diputats al Parlament vagin reservant espai a l'hemicicle.

Joan Laporta, aquest migdia a la Universitat de Vic. Foto: Adrià Costa
Arxivat a