L’Alt Ter impulsa acords de custòdia i restauració fluvial

Aquest divendres, presentació del projecte al MIT de Manlleu, en el marc de la Setmana de la Ciència.

Redacció osona.com
19 de novembre del 2010
La Bardissa.
La Bardissa. | Núria Sellarés.
La Bardissa. Foto: Núria Sellarés.

Aquest divendres 19 de novembre a les 7 del vespre al Museu Industrial del Ter (MIT) de Manlleu tindrà lloc la presentació de les actuacions i l’audiovisual del projecte “Riberes del Ter”. L’acte, emmarcat dins la Setmana de la Ciència 2010, anirà a càrrec de Pere Prat, alcalde de Manlleu, Sergi Vilamala, alcalde de les Masies de Voltregà, Miquel Franch, alcalde de Torelló, i Marc Ordeix, coordinador del Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – Museu Industrial del Ter.

Del 12 al 22 de novembre se celebra la 15a edició de la Setmana de la Ciència amb activitats relacionades amb la ciència i la tecnologia. Aquest any amb motiu de la celebració de l’Any Internacional de la Biodiversitat i de l’Any Internacional de l’Apropament de les Cultures el Museu Industrial del Ter se suma a les activitats que s’organitzen amb la presentació de les actuacions i l’audiovisual del projecte “Riberes del Ter”.

El projecte “Riberes del Ter” consisteix en el desenvolupament a l’Alt Ter d’acords de custòdia i restauració fluvial entre diversos propietaris, públics i privats, i el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis - Museu Industrial del Ter. Es consolida amb la signatura, el març de l’any 2009, d’un acord marc de custòdia entre tres ajuntaments (Torelló, Masies de Voltregà i Manlleu) i aquesta entitat.

Cerca espais i propietats a ambdues bandes del riu Ter, en uns 20 km, amb l’objectiu de detectar-hi oportunitats, definir possibles acords i actuacions de conservació i restauració de la biodiversitat i del seu estat ecològic. També s’hi avalua, amb el suport del projecte europeu RICOVER, l’evolució d’indicadors d’estat ecològic i biodiversitat.

Entre 2004 i 2010, s’han signat quatre acords de custòdia amb propietaris privats i s’ha actuat a un total de nou espais.
Arxivat a