L’accés a Borgonyà tindrà un nou pas de vianants amb semàfor

Sant Vicenç de Torelló rep el projecte de la Diputació de Barcelona.

Redacció osona.com
16 de novembre del 2010
L'Àrea d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló el projecte executiu d'instal•lació d'un pas de vianants semaforitzat a la carretera BV-5226, a l'accés al polígon industrial de Borgonyà, per tal de millorar la seguretat dels vianants, millorar l'accessibilitat a la parada d'autobús i afavorir les maniobres de gir del vehicles.

La carretera BV-5226, entre els punt quilomètrics 1 i 1,500, presenta dos sentits de circulació i un carril per sentit. Davant de la sortida del polígon industrial, al costat esquerra direcció Torelló, es troba l'estació de tren, un aparcament que també té una parada de taxi. En aquest mateix costat hi ha una parada d'autobús de final de línia amb una marquesina d'espera que es troba en un pla més elevat, obligant a fer l'encotxament a través d'escales.

En l'altra costat de la carretera hi ha un bar restaurant i l'única vorera que porta a la zona esportiva, al parc i el nucli de cases. Així, doncs, es tracta d'un punt una certa inseguretat pel conjunt d'usuaris, que fa necessària una ordenació en aquest àmbit.

En aquest sentit, el projecte preveu la instal•lació semafòrica amb pas de vianants que donarà prioritat als vianants mitjançant un polsador que donarà servei als vianants que vulguin creuar la carretera amb seguretat polsant el botó en verd. També donarà servei als autobusos que fan el canvi de sentit, posant el semàfor en vermell per tal de fer el canvi de sentit sense cap risc.

També es construeix una rampa d'accés que comunicarà la parada d'autobús amb la marquesina i adaptarà la senyalització horitzontal i vertical de la travessera a la nova disposició semafòrica.

El cost de les obres és de 90.440,85 euros i el termini d'execució és de tres mesos.