Els candidats busquen el vot al mig de verdures i pollastres

Fort desplegament de la maquinària electoral al mercat setmanal de Vic.

Pere Pratdesaba
14 de novembre del 2010
Lluís Argemí, d'ERC, dóna un globus a una nena, aquest dissabte al mercat de Vic.
Lluís Argemí, d'ERC, dóna un globus a una nena, aquest dissabte al mercat de Vic. | Xavier Sanfeliu
Lluís Argemí, d'ERC, dóna un globus a una nena, aquest dissabte al mercat de Vic. Foto: Xavier Sanfeliu

Si la campanya ha de servir per alguna cosa és per convèncer els indecisos. No en va, segons l'enquesta del CIS, hi ha una bossa del 35,3% que encara no té clar a qui votarà. Es tracta d'un percentatge només tres punts superior al del partit més votat –CiU- i que supera a la resta de forces polítiques. Per tant, poca broma.

En aquest context muntar grans mítings no surt massa a compte. Hi van els convençuts i costa omplir sales. Per tant, el recurs del mercat no falla. Un ambient distès i el bon humor acompanyen una pràctica electoral cada cop més estesa i en la que, pel que sembla, els partits hi confien molt.

Ho hem pogut comprovar aquest dissabte al mercat setmanal de Vic. Les parades de verdures, fruites, conills i sabates han comptat amb un privilegi poc habitual: la visita dels polítics. Fins a sis partits han desplegat tot el seu arsenal al centre neuràlgic de la comarca. I alguns no pas amb espases de segona línia.

Qui ha apostat més fort pel mercat de Vic aquest dissabte ha estat ERC. El candidat osonenc Josep M. Freixanet ha estat acompanyat ni més ni menys que pel president del Parlament, Ernest Benach, i alguns representants republicans del consistori vigatà. CiU també ha desplegat tot un exèrcit, amb un munt de regidors de l’Ajuntament encapçalats pel candidat i alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal.  PSC, Reagrupament i ICV-EUiA també han organitzat una comitiva amb els seus candidats. En última instància, la número 8 del PP a Barcelona, Eva Garcia, també s’ha passejat una estona pel mig de les parades.

Tota la informació de la campanya electoral

Arxivat a