L’especulació al mercat dels cereals, a debat

El president de la Borsa de Barcelona, Joan Hortalà, obrirà la jornada, que se celebrarà a Vic. La trobada és oberta a tothom.

Redacció osona.com
09 de novembre del 2010
Cooperativa Plana de Vic ha organitzat pel proper dijous 11 de novembre una jornada centrada en l’especulació que viu actualment el mercat dels cereals. La jornada, oberta al públic en general, començarà a les 19:00h a la sala Marià Vila d’Abadal de l’edifici El Sucre de Vic, i es titula “El mercat dels cereals com a refugi de l’especulació. Com afecta el teixit empresarial?”

L’acte començarà amb una intervenció del president de la Borsa de Barcelona, Joan Hortalà, que donarà la seva visió sobre els indicadors reals i financers en el context de crisi i recuperació econòmica.

Després d’aquest marc general, es farà una taula rodona per debatre com l’especulació al mercat dels cereals afecta al teixit empresarial, amb la participació de representants de diferents empreses que utilitzen els cereals com a matèria primera.

Al debat hi participaran el director general de la Cooperativa Plana de Vic, Josep Erra; el responsable de compres de matèries primeres de La Moravia S.L., del Grup Damm, Agustí Rubió; el responsable de compres del grup Vall Companys, Sebastià Arnau; i el gerent de Panificadora Alimentària S.L., de Casa Tarradellas, Joan Clotet.

La jornada es tancarà a quarts de nou amb un torn de precs i preguntes obert a tots els assistents.

Cooperativa Plana de Vic ha organitzat la jornada per apropar als assistents la realitat d’un mercat cada vegada més exposat a grans variabilitats en preus, a causa de l’entrada de molts grups d’especulació que actuaven en mercats actualment enfonsats, com l’immobiliari.

El director general de CPV, Josep Erra, comenta el següent: “Els especuladors s’han refugiat al mercat dels cereals i això està impactant de manera molt violenta a les empreses que treballem en matèries primeres. El problema és greu i pot posar en perill un tema tan bàsic com l’alimentació. Així que en el marc del nostre compromís social, volem generar consciència social al respecte per ajudar a aportar solucions en una situació realment complexa”.
Arxivat a