El conductor mort a l'Eix Transversal era de Prats

L'altre conductor ferit greu és de Tona. A l'accident s'hi han vist implicats tres camions.

Redacció osona.com
09 de novembre del 2010
576_1289330934accident_cami_eix_transversal
576_1289330934accident_cami_eix_transversal | Adrià Costa
Foto: Adrià Costa

Actualitzat a les 18:00 hores
El conductor mort és de Prats i el ferit greu de Tona

Accident de trànsit amb tres camions implicats. El conductor d'un d'aquests vehicles ha perdut la vida al lloc del sinistre. Es tracta d'Antoni C. G., de 59 anys i amb domicili a Prats de Lluçanès.

L'accident s'ha produït quan un dels vehicles ha envaït el sentit contrari i ha col•lidit frontalment amb un segon camió, on viatjava la víctima mortal. Com a conseqüència de la topada, aquest segon camió, posteriorment, ha xocat amb el remolc d'un tercer vehicle i ha acabat bolcat al marge de la carretera. El conductor n'ha resultat mort.

Pel que fa als conductors dels altres camions, un d'ells, Xavier B. B., de 35 anys i veí de Tona, n'ha resultat ferit greu, mentre que la conductora del tercer camió, Maria Àngela V. D., de 46 anys i amb domicili a Sora, n'ha resultat il•lesa.

El sinistre ha obligat a tallar completament la circulació de la carretera durant una hora. En aquest temps, els Mossos d'Esquadra han desviat el trànsit per l'interior de Vic. Posteriorment, s'ha donat pas alternatiu fins que s'ha pogut restablir completament la via.

Fins el lloc de l'accident s'han desplaçat 11 dotacions de Mossos d'Esquadra, sis dels Bombers de la Generalitat, serveis sanitaris i manteniment de carreteres. En aquests moments ja se circula amb normalitat.


-------------------
Actualitzat a les 14:15 hores
Un mort i un ferit greu


Un dels ocupants dels tres camions que aquest dimarts al migdia han xocat a l'Eix Transversal, al seu pas per Gurb (Osona), ha mort com a conseqüència de l'impacte, segons han informat els Mossos d'Esquadra. Dos dels camions eren de petites dimensions i el tercer de grans dimensions. Aquest últim ha bolcat i ha escampat la càrrega de sorra que duia per la carretera, mentre que un dels altres dos transportava filats i també ha escampat el carregament a la calçada. A més de la víctima mortal, hi ha un ferit greu i un altre d'il•lès. Un helicòpter es dirigia a un quart de dues al lloc de l'accident per fer-se càrrec del ferit greu i traslladar-lo a un centre hospitalari.

La col•lisió ha tingut lloc cap al punt del migdia quan un dels camions circulava en sentit Lleida i els altres dos en sentit Girona. Fins al lloc dels fets, s'hi han traslladat sis dotacions dels Bombers de la Generalitat, a més de Mossos d'Esquadra i una ambulància del SEM.

En un primer moment, l'Eix Transversal s’ha tallat en aquest punt i el trànsit es desviava per les entrades anteriors i posteriors a l'accident. A hores d’ara ja es dóna pas alternatiu en els dos sentits de la marxa i hi ha mig quilòmetre de retenció, segons informa el Servei Català de Trànsit.

-----------------
Publicat a les 12:45 hores
Un accident amb tres camions obliga a tallar l’Eix Transversal a Gurb


L'Eix Transversal està tallat des de les 12:03 h al seu pas pel terme municipal de Gurb, entre les sortides de Manlleu i Roda de Ter, a causa d'un accident en el qual s'han vist implicats tres camions, dos d'ells petits i un tercer de grans dimensions. Aquest últim ha bolcat i ha escampat la càrrega de sorra que duia per la carretera, fet pel qual s'ha hagut de tallar la via.

Els serveis d'emergència desvien el trànsit pels accessos anterior i posterior a l'accident, del qual de moment no ha transcendit l'estat de les persones que hi han resultat implicades. Tres dotacions de Bombers treballen per netejar la via.

Foto: Adrià Costa