La història d'una gran mentida, a Cine Club Vic

Avui, projecció del film “La chica del tren”, d’André Téchiné.

Redacció osona.com
09 de novembre del 2010
\"La chica del tren\".
\"La chica del tren\".


Cine Club Vic projecta avui dimarts “La chica del tren”, d’André Téchiné. Es podrà veure al cinema Nou de la capital vigatana, a les 22:00 hores.

Cine Club proposa un exercici de reflexió sobre la societat actual partint d'una mentida. La pressió social i el paper dels mitjans de comunicació o dels polítics són alguns dels temes que es toquen a “La chica del tren”, del realitzador André Téchiné, en el marc d'un drama familiar perfectament teixit i que pren com a referència un fet real ocorregut a França l'any 2004.

A “La chica del tren”, Jeanne simula haver patit una agressió́ racista per sentir-se el centre d’atenció́ durant uns instants. Un atac que no escaparà als mitjans de comunicació, ni a la justícia, ni als polítics. Tothom voldrà treure’n partit i escombrar cap a casa mentre la vida d'aquesta jove i de la seva família es va enfonsant a poc a poc.

André Téchiné analitza en aquest film la societat actual, la deriva en què viuen els seus habitants, els joves i els no tan joves; i les misèries que amaga el país. La mentida de “La chica del tren” acaba dispersant-se i difuminant-se per mostrar altres relats. Tant important és la seva història com la del seu xicot problemàtic, la de la seva mare (Catherine Deneuve), la de l’advocat que els defensa, o la de la seva filla.

“La chica del tren” acaba formant un mosaic de vides que Téchiné vincula per oferir un relat dolorós i, potser també vergonyós, de la societat occidental.

Notes sobre el director

André Téchiné, director i guionista francès nascut el 1942 a Valence-d’Agen, va iniciar-se en el món del cel•luloide com a ajudant de direcció de Jacques Rivette i va treballar com a crític de Cahiers du Cinéma. La seva primera pel•lícula va ser “Paulina s’en va” (1970). Als anys 80 inicia una fructífera relació amb Catherine Deneuve amb treballs com “Hotel des Ameriques” i “El lugar del crimen,” que s’ha mantingut fins avui. Va guanyar la Palma d’Or a Cannes com a millor director per “La cita” (1985).  Actualment treballa en un nou projecte: Terminus des anges.

Dades d’interès

La sessió tindrà lloc dimarts 9 de novembre a les 22.00 hores al Cinema Nou.
Preu de l’entrada general 4 euros.
Socis gratuït.

Per més informació www.cineclubvic.com o al telèfon 93 886 20 27
Arxivat a