L'existència històrica de Jesús, controvèrsia en una nit de divendres

La tertúlia del Fòrum de Debats a Vic amb Puente Ojea i Llogari Pujol va atraure molta gent.

Redacció
07 de novembre del 2010
La sala de l'Orfeó es va omplir.
La sala de l'Orfeó es va omplir. | Osona.com
 Una tertúlia molt concorreguda.. Foto: Osona.com

El Fòrum de Debats va celebrar divendres passat a Vic una de les tertúlies més concorregudes dels seus vint anys d'existència. Prop d'un centenar de persones es van reunir, molt atapeïdes, a la sala de sempre de l'Orfeó Vigatà per assistir a la vetllada que havia de debatre el tema de l'existència històrica de Jesús de Natzaret. Els convidats eren dels qui asseguren parròquia: Gonzalo Puente Ojea, exambaixador espanyol al Vaticà, i Llogari Pujol, exsacerdot nascut a Taradell i investigador crític de la vida de Jesús.

Puente Ojea va exposar l'argumentari que ha desplegat en la seva abundant bibliografia, en el sentit que Jesús era un home de l'època que va inscriure's en l'acompliment de les profecies i que va ser perseguit per motius d'ordre social i polític, mentre que la figura del Jesucrist, el Crist espiritual, seria una creació intel·lectual elaborada anys després per Pau de Tars.

Per la seva banda, Pujol va referir-se als nombrosos punts de contacte que, segons les seves dades, presenten la figura del Jesucrist-Déu amb i les antiquíssimes divinitats egípcies.

- Veure info prèvia de l'acte
-   Web del Fòrum de Debats
Arxivat a