Governació i Ajuntament de Vic signen el Pacte de Ciutat

Aquest conveni, rubricat pel conseller Jordi Ausàs, estableix una línia de cooperació interadministrativa per impulsar la xarxa d'equipaments cívics del municipi.

Redacció osona.com
04 de novembre del 2010
El conseller Ausàs amb Josep Maria Vila d'Abadal i Joan López, aquest matí a l'ajuntament de Vic.
El conseller Ausàs amb Josep Maria Vila d'Abadal i Joan López, aquest matí a l'ajuntament de Vic. | Adrià Costa
El conseller Jordi Ausàs també ha visitat les obres de la nova Oficina d’Acció Ciutadana. Foto: Adrià Costa

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, i l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, han signat aquest matí el Pacte de Ciutat  entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de la localitat. També han participat en l’acte el secretari d’Acció Ciutadana, Josep M. Civis, i el coordinador territorial de Governació a la Catalunya Central, Antoni Casassas.
 
Aquest conveni és fruit de l’aposta de Governació per establir vincles de col•laboració i cooperació interadministrativa amb els Ajuntaments catalans a fi d’assegurar la satisfacció de les necessitats presents i futures de la ciutadania i, alhora, aprofitar l’experiència en la gestió de serveis públics de proximitat que els ens locals poden aportar.
 
Durant la seva intervenció, el conseller Ausàs ha explicat que “els Pactes de Ciutat busquen que cada municipi incideixi en els aspectes i els eixos que cregui més adients, en funció de les prioritats i les necessitats”. En el cas de Vic, el conveni estableix la cooperació en la gestió i manteniment de la xarxa d’equipaments cívics del municipi, sobretot pel que fa als casals de gent gran.
 
En aquest sentit, el pacte inclou la constitució d’una comissió de seguiment i programació d’aquests equipaments. Aquest organisme estarà format per persones dels Serveis Territorials de Governació a la Catalunya Central i de l’Ajuntament de Vic així com representants escollits pel consells de govern del Casal de Gent Gran Mossèn Guiteras i el Casal de Gent Gran Rambla Hospital, i els responsables d’ambdós equipaments.
 
Governació ja ha signat un Pacte de Ciutat similar amb els ajuntaments de Terrassa, Molins de Rei i Sant Boi de Llobregat i té previst establir-ne amb d’altres ciutats catalanes com ara Manresa.
 
La nova Oficina d’Acció Ciutadana de Vic
 
El conseller Jordi Ausàs també ha visitat les obres de la nova Oficina d’Acció Ciutadana  (OAC) de Vic, que es preveu que comenci a donar servei al municipi a finals d’aquest any. El Departament de Governació ha invertit 150.931,35 euros en el projecte, les obres d’adequació del local i la compra del mobiliari.
 
El volum de visites que rep l’actual OAC de Vic i les limitacions d’espai del local van fer necessari cercar-ne un de nou que permetés optimitzar el servei que l’oficina presta a la ciutadania de la comarca d’Osona. La nova OAC s’ubicarà també al casc antic del municipi, al carrer de la Ramada, en una planta baixa de 142 metres quadrats. Aquest nou equipament comptarà amb un vestíbul, zona d’espera i atenció directa, despatx i sala de reunions, cambra de bany adaptada i arxiu-magatzem.

El conseller Ausàs amb Josep Maria Vila d'Abadal i Joan López, aquest matí a l'Ajuntament de Vic. Foto: Adrià Costa
Arxivat a