Una Anella Verda de 32 quilòmetres encercla tot Vic

La inauguració es farà el diumenge.

per Laura Busquets / ACN, 3 de novembre de 2010 a les 07:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de novembre de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vic, Mercè Vidal, diu que han posat en marxa un servei anomenat 'patrulla verda' que permet als ciutadans fer propostes i suggeriments sobre l'Anella Verda. Foto: Laura Busquets / ACN

L'Anella Verda té un llarg traçat que passa per les lleres dels rius Gurri i Méder. Es tracta d’un recorregut articulat per un grup d'enclavaments d'alt valor ecològic, paisatgístic, històric i cultural, que permet valorar ambientalment i sòciocultural la perifèria de la ciutat i gaudir-ne. La voluntat, segons la regidora de Medi Ambient, Mercè Vidal, és “apropar la natura als ciutadans”.


La “patrulla verda” és una figura que ha creat l'Ajuntament perquè els ciutadans puguin fer propostes i suggeriments amb l'objectiu de millorar i mantenir l'Anella Verda.

El recorregut de l'Anella Verda té quatre punts d'inici diferents, tot ells, segons ha explicat Vidal, “situats en punts estratègics”. L'Anella Verda recorre el nucli urbà de Vic envoltant-lo circularment amb un traçat total de 32 km dividits en una Anella exterior, de 24 quilòmetres, i la Creu interior de l'Anella, de 8 quilòmetres. L'Anella Verda de Vic passa pels límits del municipi de nord a sud i d'est a oest; de Santa Eulàlia de Riuprimer fins a Santa Eugènia de Berga i de Gurb a Malla.


L'Anella Verda, segons ha explicat Vidal, encercla masies i esglésies com l'església de Sant Martí de Sentfores que actua de “mirador de tots els elements que engloba l'Anella”. El recorregut també recupera les fonts, un patrimoni “perdut" en els últims anys. Vidal també ha explicat que els turons tenen un “gran interès” perquè són “elements definitoris i simbòlics” del paisatge del municipi i del conjunt de la Plana.

L'Anella Verda connecta amb rutes a nivell nacional, com el Camí de Sant Jaume, o els Camins del Bisbe i Abat Oliva, que connecten Montserrat i Prades. A nivell comarcal, l'Anella connecta amb rutes com el sender que va des de Vic fins al Monestir de Sant Pere de Casserres.


La inauguració de l’Anella Verda es portarà a terme el proper diumenge, 7 de novembre, a les 9 del matí amb una caminada popular. El punt de sortida serà la plaça Major de Vic i finalitzarà amb un esmorzar.

Més informació de l’Anella Verda
-------------------
NOTA DE PREMSA
AJUNTAMENT DE VIC

L’Anella Verda ja és una realitat


- L’Anella Verda consta de 32 km de recorregut i enllaça diferents espais d’interès natural i turístic de la ciutat.

- El recorregut s’inaugurarà aquest diumenge, 7 de novembre, amb una caminada popular.

La sala Coll i Bardolet de l’edfici el Sucre de Vic ha acollit avui dimarts, 2 de novembre a les 13:00 h, la roda de premsa de presentació de l’Anella Verda. La roda de premsa ha anat a càrrec de la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vic, Mercè Vidal, que ha estat acompanyada de la tècnica de Medi Ambient Sònia Ramos, i  de la tècnica de Turisme, Eugènia Dot.

L’Anella Verda és un circuit natural que consta de 32 quilòmetres de traçat i que conforma una gran circumferència al voltant de la ciutat que connecta els diferents espais naturals i turístics que envolten el terme municipal. El traçat permet gaudir del de diferents espais d’interès històric, paisatgístic, arquitectònic i ecològic.

 Mercè Vidal ha explicat que l’Anella Verda “té la voluntat d’apropar la natura als ciutadans”. En aquest sentit, Vidal ha afirmat que “tots els trams estan adaptats per fer el recorregut a peu o amb bicicleta perquè tothom qui vulgui hi pugui anar“. Tal com ha explicat la regidora de Medi Ambient,  s’han traçat dues anelles, una d’exterior de 24 km i una altra d’interior anomenada l’Anella urbana que consta de 12 km de recorregut.

L’Anella Verda té quatre punts d’accés diferents de la ciutat de Vic: el Camí de Malla, el Camí antic de Taradell, la Carretera de Roda i la Plaça Mil•lenari, tots ells senyalitzats i amb un mapa informatiu. Un altre dels aspectes a destacar és la voluntat de recuperar un patrimoni perdut en els últims anys com són les fonts així com també preservar i protegir els turons testimoni, la fauna, la flora i els boscos que conformen els voltants de la ciutat de Vic.

D’altra banda, també s’ha impulsat una iniciativa anomenada Patrulla Verda, una eina a disposició dels ciutadans per informar d’incidències, fer suggeriments o remetre queixes i peticions mitjançant la web de medi ambient. Referint-se a la Patrulla Verda, Vidal ha dit que “volem que els ciutadans siguin els nostres ulls i s’impliquin en el projecte”.

La inauguració de l’Anella Verda es portarà a terme el proper diumenge, 7 de novembre, a les 9.00 h del matí amb una caminada popular. El punt de sortida serà la plaça Major de Vic i finalitzarà amb un esmorzar.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació