El Lip dub per la independència a Vic bat el rècord mundial

Els validadors han enregistrat i acreditat l'entrada de 5.771 persones a la demostració.

Redacció
24 d'octubre del 2010
Una multitud ha omplert la plaça Major i la Ciutat Antiga de Vic.
Una multitud ha omplert la plaça Major i la Ciutat Antiga de Vic. | Osona.com.
Una multitud ha omplert la plaça Major i la Ciutat Antiga de Vic. Foto: Osona.com.

La plaça Major ha estat un gran clam d'independència quan els organitzadors han anunciat que el nombre total de persones que s'havien marcat individualment com a assistents al lip dub havia assolit la xifra de 5.771, superant de llarg el rècord mundial oficiós que fins aquest moment era de 1.400.

En el primer assaig, acabat a les 17:30 h, el resultat de la filmació ha estat molt aconseguit, però els responsables han proposat de repetir-lo una segona vegada per a més seguretat. I així, el recorregut de la flama -amb la música de la canço "La Flama", justament- pels carrers de la Ciutat antiga i la seva entrada triomfal a la plaça Major, ha tornat a ser una demostració que la reivindicació de la independència de Catalunya ha estat capaç de reunir un públic heterogeni, de totes les edats, en un ambient de pau.

Als informatius de tota la tarda, Catalunya Ràdio ha ignorat la celebració d'aquest acte, que ha esdevingut una de les concentracions més importants de caire polític celerades a Vic en les últimes dècades, potser fins i tot la més nombrosa. TV3, en canvi, se n'ha fet ressò i hi ha dedicat uns segons al Telenotícies Vespre.

La festa ha acabat amb un concert a càrrec de Joan Usart, Avel·lina, Ressaka Ska i L'esca del pecat, el grup encapçalat per Titot Ribera.

Per trobar actes multitudinaris comparables, però amb assistències de públic inferior, caldria remuntar-se als mitings de Carod-Rovira i Pujol a Vic el 2004; a la manifestació per Ràdio Vic en català, el 2001; o la concentració de l'Assemblea de Catalunya del Sant Jordi de 1977 també a la plaça Major. En un ordre político-esportiu, podria esmentar-se la rebuda de la Flama olímpica, el juny de 1992.

- Veure Galeria de fotos núm 1 (97 fotos d'Osona.com)
- Veure Galeria de fotos núm. 2 (110 fotos de Lurdes López i Xevi Mas)
- Veure vídeos, properament, a Osona.com

----------------------------------

Actualització a les 17:30 h

Enmig d'un ambient de festa i separatisme, el Lip dub per la independència ha acabat de gravar a les 17:30 h la seva primera passada per tot el recorregut de la Ciutat antiga de Vic. Un trajecte que ha culminat a la plaça Major, on l'equip de filmació ha entrat amb moltes dificultats, obrint-se pas entre una multitud que clamava amb crits eixordadors un únic lema durant tota la tarda: "Independència!".

La filmació pels estrets carrers de Vic ha estat protagonitzada per nombrosos grups de diables, castellers, geganters i colles de cultura popular, a més de jugadors d'hoquei, de bitlles catalanes i artistes de carrer. Des de l'organització s'ha confirmat que els validadors portaven comptats i marcats més de 3.500 assistents pels volts de les 17:30 h, i que l'entrada de gent a la zona seguia creixent.

El temps ha acompanyat i l'amenaça de pluja del migdia s'ha esvaït del tot. La plaça Major de Vic s'ha omplert de gent com una de les seves clàssiques diades històriques. En aquesta ocasió, ha estat el deisg dels assistents de reclamar la fi de l'opressió espanyola i la proclamació de la independència nacional.

Tot l'acte ha estat revestit d'una sentit d'unitat absoluta i no s'han mostrar símbols ni propaganda de cap organització política o sindical nacionalista.

----------------------------------------------------

Informació anterior

A partir de les quatre de la tarda han començat a la plaça Major de Vic les operacions d'organització dels voluntaris que participaran en la filmació del Lip dub per la indpendència. Podeu veure aquesta foto, captada des de la seu d'Osona.com i Nació Digital a la plaça Major.

Per ara fa bon temps, llueix un sol tapat a estones per les nuvolades, i la normalitat és total. Ambient de festa, música i expectació a Vic.

---------------------------

- Veure informació prèvia a l'acte

Foto: Guillem Bas
Arxivat a