El Lip dub per la independència encara l’assalt al rècord mundial

L’organització pretén concentrar 3.000 persones a la plaça Major de Vic.

Redacció osona.com
24 d'octubre del 2010
Àngel Amargant i Pere Ricart han presentat el Lip dup per la independència, aquest matí al mig de la plaça Major de Vic.
Àngel Amargant i Pere Ricart han presentat el Lip dup per la independència, aquest matí al mig de la plaça Major de Vic. | Pere Pratdesaba
Àngel Amargant i Pere Ricart van presentar fa uns dies el Lip dub per la independència,  al mig de la plaça Major de Vic. Foto: Pere Pratdesaba

Aquest diumenge, dia 24 d’octubre i a partir de les 4 de la tarda, s’enregistrarà a la plaça Major de Vic el Lip dub per la independència. La iniciativa té dos grans objectius. Per un costat, la màxima difusió de la causa independentista. Per aconseguir aquest ressò, a nivell internacional, l’organització s’ha marcat una segona gran fita: batre el rècord mundial de participació en un lip dub. Per fer-ho, caldrà concentrar unes 3.000 persones a la plaça Major.

La cançó escollida per a l’enregistrament és “La flama” del grup valencià Obrint Pas, i que comença amb uns versos del poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés apel•lant a la mobilització col•lectiva.

La proposta compta amb un ampli suport popular, i s’hi han adherit moltes entitats culturals i algunes d’esportives, que participaran a la filmació. Entre aquestes hi ha els gegants de Balenyà, Prats i la Garriga, els diables de Calldetenes, l’esbart de Tona, els Sagals d’Osona i el CP Vic. També es compta amb un centenar de voluntaris, que ajudaran en les tasques d’informació, seguretat i organització.

El recorregut de la càmera començarà a la plaça Abat Oliva i passarà per tot el nucli antic de la ciutat, amb nou espais escènics, on hi haurà les colles de cultura popular. El punt final serà la plaça Major, on es captaran els milers de persones amb estelades i senyeres reivindicant la independència.

La jornada tindrà un to festiu, amb moltes activitats paral•leles durant tota la tarda.

Més informació de la iniciativa (acte de presentació)

Anar al bloc del lip dub

Anar al Facebook “Lip dub per la independència!!!”







 
Al vídeo, la cançó "La flama", d'Obrint Pas, escollida per a la iniciativa.
Arxivat a