El POUM d’Olost incorpora dos polígons industrials

Urbanisme aprova el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de la població osonenca. També suspèn l’ampliació de la zona esportiva de Sant Boi de Lluçanès.

ACN
21 d'octubre del 2010
La Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central ha fet l'aprovació definitiva, aquest dimecres a la tarda, del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) d'Olost . Des del 2008 que aquest municipi té en marxa la redacció d'un pla que preveu que es puguin passar dels 1.200 habitants actuals als 2.500, en els propers 25 anys.

El director general d'Urbanisme, Pere Solà, ha destacat que el nou POUM d'Olost també preveu la creació de dos nous sectors d'activitat econòmica, un de 16.000 metres quadrats i un altre de 35.000 metres quadrats que aniria destinat a “l'activitat d'un grup carni important d'Osona”, ha dit Solà. Tot i l'aprovació definitiva, l'Ajuntament haurà d'incorporar un seguit de prescripcions.

Fins ara, el municipi d'Olost s'ha regit urbanísticament amb un planejament de l'any 1993 i, segons ha explicat Solà, l'Ajuntament havia fet “fins a set modificacions” d'aquest planejament i havia “aprovat tres plans parcials”. Des del 2008 que l'Ajuntament d'Olost està treballant amb el POUM que s'ha aprovat aquest dimecres.

El nou pla d'ordenació d'Olost preveu que el municipi pugui fer 440 habitatges nous, cosa que suposarà que la població pugui assolir la xifra de 2.500 habitants. A més, també preveu al construcció de dos nous sectors d'activitat econòmica.

L'alcalde d'Olost, Josep Maria Freixanet, en declaracions a Osona.com, s'ha mostrat molt satisfet per l'aprovació del POUM. "S'ha donat llum verd a la primera", ha destacat Freixanet.

Tota la documentació del POUM d’Olost


Connexió de la xarxa de mitja tensió de la subestació receptora de Vic


La Comissió d'Urbanisme també ha fet l'aprovació provisional del Pla especial urbanístic per connectar la xarxa de mitja tensió de la subestació receptora de Vic fins al polígon industrial Puig Vell del terme municipal de Roda de Ter, Vic, Gurb i les Masies de Roda. Es tracta d'una línia de 3,7 quilòmetres de longitud. La comissió també ha acordat elevar l'expedient al conseller de Política Territorial i Obres Públiques perquè en faci l'aprovació definitiva.


Urbanisme suspèn l'ampliació de la zona esportiva de Sant Boi de Lluçanès

La modificació puntual de les normes subsidiàries de planejament per a la remodelació i ampliació del sector de la zona esportiva de Sant Boi de Lluçanès ha estat suspesa per la Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central. Pere Solà ha explicat que s'ha suspès perquè es vol situar la zona esportiva damunt d'una zona verda i per fer-ho s'ha de comptar amb un tràmit especial. La comissió ha suspès aquesta modificació puntual fins que l'Ajuntament no presenti un text refós que incorpori un seguit de prescripcions.
Arxivat a