El PUOSC 2011 evita la crisi i subvenciona 6,2 MEUR de 42 projectes d'Osona

Les quantitats més importants durant l'any 2011 es destinaran a la pavimentació i altres obres de Taradell i el centre de dia de Sant Julià de Vilatorta.

Redacció osona.com
20 d'octubre del 2010
El Govern ha aprovat aquest dimarts el Pla únic d'obres i serveis (PUOSC) del Departament de Governació per a l’any vinent. En total, se subvencionaran 42 projectes a Osona amb un valor total de 6.256.008 euros. Aquesta quantitat suposa vora un 25% del seu cost total, 24.428.541 euros.

El PUOSC és el programa de cooperació local del Govern amb una dotació econòmica més gran, cosa que el converteix en el principal instrument de suport al món local. “Aquest pla incideix directament en la qualitat de vida de la ciutadania, finançant actuacions per cobrir les necessitats dels habitants dels municipis”, expliquen des del Departament de Governació. La majoria d’aquestes obres es concreten en urbanitzacions, pavimentació, conservació de la via pública, abastament d’aigua i equipaments culturals, esportius o docents.

Pel que fa a Osona, les principals inversions les rebran Taradell, per a la pavimentació de voreres i altres actuacions (466.000 euros), i Sant Julià, per al centre de dia (419.000 euros). Segueixen Santa Eulàlia de Riuprimer, amb la construcció de la llar d’infants (383.000 euros), la sala polivalent d’Oristà (367.000 euros) i l’embelliment del nucli urbà de Tavèrnoles (322.000 euros).

Antoni Casassas, coordinador territorial de Governació a la Catalunya Central, ha valorat molt positivament els 6,2 MEUR que es dedicaran a Osona. “És l’instrument de cooperació local més important que tenen els municipis. A Osona, la inversió s’ha multiplicat en els darrers anys. En el quinquenni 2008-2012 ja s’han invertit 32,5 MEUR. En l’anterior quadrienni a la comarca només se n’hi van dedicar 10 MEUR”, diu Casassas.

En un context de crisi i retallades públiques, la xifra destinada a Osona sorprèn perquè pràcticament és la mateixa que la comarca va rebre l’any passat (6,5 MEUR en 38 actuacions). “La majoria de les inversions ja estaven pactades a principi del quinquenni. Tot i això, sí que hem sofert la pressió de la crisi i les retallades, però des del Departament s’ha volgut donar prioritat a la inversió local”, apunta Casassas.

Per a la dotació de l’any 2011 a Osona destaca que cap de les grans ciutats rebi una sola subvenció. Així, Vic, Manlleu, Torelló, Centelles i Tona no rebran cap ajuda del PUOSC. “El PUOSC està pensat en clau d’equilibri territorial, beneficiant sobretot els petits i mitjans municipis. A més, es limiten les quantitats demanades, que no poden passar d’1,2 MEUR”, explica Casassas.

- Llistat d’actuacions del PUOSC 2011 (EXCEL)
- Nota de premsa de la Generalitat
- Notícia publicada sobre el PUOSC 2010