Costa: «Reagrupament és un projecte de país i pel país»

El candidat independentista presenta l’associació a l’Esquirol. A l’acte també hi participa Imma Bellafont.

Redacció osona.com
19 d'octubre del 2010
Imma Bellafont i Carles Costa, el passat divendres a l'Esquirol.
Imma Bellafont i Carles Costa, el passat divendres a l'Esquirol. | Reagrupament Osona
Imma Bellafont i Carles Costa, el passat divendres a l'Esquirol. Foto: Reagrupament Osona


El candidat per Barcelona a la llista de Reagrupament Independentista i membre de la Comissió Executiva d'Osona, Carles Costa, ha dit en un acte de presentació de l'associació a l'Esquirol, el passat divendres, que Reagrupament és un projecte en el qual hi treballen moltíssimes persones i que, per tant, no és personalista sinó que va més enllà. "Reagrupament és un projecte de país i pel país", ha apuntat. En referència a això Costa ha afirmat que al partit no només hi treballen les persones més rellevants sinó que "tots hi col•laborem". És una infraestructura fruit de dos anys de feina i en la que tots "remem en la mateixa direcció". “En aquest moment, i gràcies a aquesta xarxa, Reagrupament ja compta amb 20 locals repartits pel país que han estat cedits per "verdaders patriotes", ha afegit.

Carles Costa ha explicat també que Reagrupament és l'únic que ha fet una Constitució Catalana, que serà "la primera llei que els diputats que entrin al Parlament presentaran perquè s'aprovi". Es tracta d'una constitució senzilla, curta i que marca les directrius per a una Catalunya Estat. Costa també ha destacat el treball que han fet més de 600 persones associades a Reagrupament i que és el full de ruta que seguirà l'associació. El document porta per títol "Organitzant el nostre futur lliure" i es pot descarregar a www.reagrupament.cat.

El candidat osonenc ha dit que l'objectiu de Reagrupament és proclamar unilateralment la independència des del Parlament de Catalunya i que això només es pot fer amb 68 diputats. Per Costa això equival a un milió i mig de vots, una xifra potencial que es pot assolir perquè “tothom vol viure millor”. De fet “un 10% de persones del PP han manifestat que preferirien viure en una Catalunya independent perquè saben que d'aquesta manera milloraria el seu nivell de vida i el del país”. I és que "ningú ha de deixar de sentir-se d'una determinada manera, espanyol en aquest cas, però si que ha de voler viure millor". Per Carles Costa hi ha dues opcions: independència o decadència. “I hem de triar la primera, per tant aixequem-nos i anem-hi perquè Catalunya serà el que els catalans vulguin”, ha reblat.

En l'acte a l'Esquirol també hi ha intervingut la número 7 per Barcelona, Imma Bellafont, que ha parlat d'un altre dels puntals de Reagrupament: la regeneració democràtica. Per ella aquest tema és el que "ens porta més problemes amb la resta de partits ja que quan els en parles, automàticament es converteixen en els nostres enemics". Per Bellafont la regeneració democràtica "no els interessa perquè aleshores perdrien tots els privilegis". Entre altres coses, regeneració vol dir limitació de mandats, llistes obertes, transparència i declaració de patrimoni abans i després d'exercir un càrrec, elements que no agraden als qui volen viure de la política per assegurar-se  un futur i un sou vitalici.

Pel que fa al tema de la independència, Imma Bellafont ha assegurat que "sense la independència els nostres fills no tindran futur". L'Estat espanyol ens roba cada any 22.000 milions d'euros que serien nostres si fóssim un estat més d'Europa.

Finalment, la candidata osonenca ha fet referència al tercer dels puntals de Reagrupament, el treball. Els catalans, ha afirmat, “hem de deixar de treballar malament, com fem ara i com hem copiat dels espanyols. Els catalans abans érem eficaços, coherents i ho hem de recuperar”.