La Generalitat adjudica les obres d’eixamplament d’un tram de la BV-5224

Els treballs a la carretera entre Manlleu i Torelló s’iniciaran el segon semestre del 2011 i trigaran vuit mesos.

Redacció osona.com
18 d'octubre del 2010
El condicionament de la BV-5224, via gestionada per la Diputació de Barcelona que uneix Manlleu i Torelló, està inclòs en el Pla de millora de la xarxa local de carreteres que es va establir dins del traspàs d’algunes carreteres entre la Generalitat i la Diputació.
 
El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) ha dut a terme diverses actuacions de millora en aquesta carretera durant els últims anys, per valor de més de 7 MEUR. En aquest sentit, cal remarcar la construcció d’una variant al seu pas per Torelló i el condicionament d’un tram proper a aquesta població, així com la supressió del pas a nivell de la Miranda, a Manlleu que incloïa una petita variant que millorava la connexió amb la C-37.
 
Ara, el DPTOP ha adjudicat les obres que permetran dotar-la d’una calçada més ampla, en el tram d’1 quilòmetre entre la sortida del nucli urbà de Manlleu i l’encreuament amb la futura ronda est d’Osona. Així, aquesta actuació té com a objectiu principal millorar la fluïdesa i la seguretat en la circulació en aquest àmbit.
 
Les obres consistiran en l’eixamplament de la calçada actual, d’una amplada variable d’entre 5 i 6 metres, fins a una secció de 8 metres, amb dos carrils, un per sentit, de 3,5 metres i vorals de 0,5 metres. D’altra banda, se suavitzarà puntualment el traçat de la carretera.
 
A més de les obres d’eixamplament i pavimentació de la carretera, es duran a terme les tasques següents:
 
•    Adequació de les xarxes de serveis existents actualment (telefonia i aigua)
•    Execució dels elements de drenatge longitudinal i transversal            
•    Disposició de senyalització vertical, horitzontal i abalisament
•    Col•locació de barreres de seguretat.
•    Millora i condicionament dels accessos a la carretera.
•    Estesa de terra vegetal i hidrosembres.
      
Els treballs s’han adjudicat per un import de 789.000 euros. Es preveu que comencin durant el segon trimestre de 2011 i tindran un termini d’execució de vuit mesos.
Arxivat a