Un tren envesteix un cotxe en un pas a nivell de Sant Quirze

El conductor, que ha resultat ferit lleu, anava amb un cotxe petit, catalogat com a ciclomotor.

Redacció osona.com
18 d'octubre del 2010
11:00h. passa el primer comboi després de reestablir la circulació.
11:00h. passa el primer comboi després de reestablir la circulació. | Adrià Costa
11:00h. Passa el primer comboi després de reestablir la circulació. Foto: Adrià Costa

Actualitzat dilluns, 11:05 hores

El conductor ja ha estat traslladat a l'hospital. Es tracta de Pere M, veí de Sant Quirze de 78 anys. Només ha resultat ferit lleu, tal com han confirmat els Mossos d'Esquadra.

-------------
Publicat dilluns, 10:15 hores

Aquest matí, a les 9:48 hores, un tren que anava direcció Puigcerdà ha atropellat un cotxe en un pas a nivell de Sant Quirze de Besora. A hores d’ara, el vehicle i el tren continuen parats a l'estació per fer algunes comprovacions. Els Mossos d’Esquadra ja han autoritzat la represa del trànsit ferroviari, després que hagués estat aturat uns minuts.

Segons les primeres informacions facilitades pels Mossos d’Esquadra, sembla que només hi ha un ferit, que és el conductor del vehicle, i no hi ha cap víctima mortal. El conductor està sent atès en aquests moments per les unitats mèdiques d’urgència.

El ferit conduïa un cotxe de baixa cilindrada, un model que està catalogat dins la categoria de ciclomotor. Aquest tipus de vehicle es pot conduir amb un simple carnet de motos.

A la topada, el tren no ha patit cap descarrilament. Renfe ha explicat a Osona.com que no hi ha hagut cap ferit entre els viatgers i que el trànsit ferroviari en aquest punt ha quedat tallat fins que Mossos d’Esquadra ha tornat a donar l’ordre de restablir el trànsit. Els viatgers del tren afectat han estat traslladat a les seves destinacions en autobusos facilitats per Renfe.

Estat en que ha quedat el vehicle. Foto: Adrià Costa

Uns operaris d'adif revisen el comboi poc després de l'accident. Foto: Adrià Costa