El GDT denuncia una fuita de lixiviats a Fervosa

Tècnics de l’ACA es desplacen a Manlleu per prendre mostres i analitzar la gravetat dels fets.

Redacció osona.com
14 d'octubre del 2010
Inspectors de l'Agència Catalana d'Aigua analitzen la fuita de lixiviats a Fervosa, aquest dimecres al matí.
Inspectors de l'Agència Catalana d'Aigua analitzen la fuita de lixiviats a Fervosa, aquest dimecres al matí. | GDT
Inspectors de l'Agència Catalana d'Aigua analitzen la fuita de lixiviats a Fervosa, aquest dimecres al matí. Foto: GDT

Aquest dimecres, el Grup de Defensa del Ter (GDT) ha avisat la premsa i les autoritats d’una fuita de lixiviats procedent de la planta de tractament de residus orgànics Fertilitizants Voltregà SA, més coneguda com Fervosa i situada a Manlleu. “Aquest vessament es ve produint de forma continuada com a mínim des del dimarts al migdia, segons han confirmat veïns del municipi de Manlleu amb diferents imatges, i ha anat formant un corriol paral•lel als camps adjacents i que pot haver arribat fins a la riera del Poquí i finalment al riu Ter”, expliquen des de l’entitat ecologista.

Externament la fuita de lixiviats té l'aspecte d'un brollador de font amb un raig continuat i molt abundant, situat just a sota una nova conducció de formigó en un lateral de la planta.

Un cop alertades les autoritats s'han presentat allí mateix treballadors i membres de la gerència de l'empresa Fervosa així com la policia local, els agents forestals i un inspector de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Aquest últim ha pres mostres del la fuita de lixiviats i les farà analitzar per determinar la gravetat dels fets i si es correspon exigir responsabilitats. Així mateix, el GDT esperarà a obtenir també els resultats d'aquestes analítiques per actuar en conseqüència.

A última hora del matí, un cop inspeccionada la fuita, la mateixa empresa ha controlat la fuita i ha evitat que els lixiviats continuessin fluint.

“Val la pena recordar que Fervosa encara té un litigi obert amb l'ajuntament, el mateix GDT i una sèrie de veïns relacionat amb la llicència d'activitat de la planta i el volum i proporcions de les fraccions orgàniques tractades que han ocasionat llargs episodis de fortes pudors”, recorden des del GDT.
Arxivat a