«De la terra al cabàs»

Cursos per als sectors agroalimentari i oví a Montesquiu.

Redacció osona.com
12 d'octubre del 2010
576_1269776170Ovelles
576_1269776170Ovelles | Adrià Costa
Un dels cursos va destinat al sector oví. Foto: Adrià Costa

Una de les prioritats de l'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura és donar suport a iniciatives privades que diversifiquin el teixit socioeconòmic i consolidin les empreses dels diversos sectors del territori. Aquest treball es fa coordinadament amb les entitats i institucions del propi territori i principalment amb el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, així com el Consorci Ripollès Desenvolupament.

Amb aquest objectiu s’han programat dues jornades els dies 18 i 19 d’octubre al Castell de Montesquiu titulades "De la terra al cabàs", dirigides al sector agroalimentari i als productors d’oví.

En la primera jornada, que tindrà lloc el dilluns 18 amb el subtítol de "La Responsabilitat Social Empresarial RSE", es presentaran diverses experiències empresarials pràctiques i reeixides de diversificació, comercialització i aplicació de polítiques de responsabilitat social empresarial i producció ecològica. La implantació d’aquesta nova cultura empresarial en l’àmbit rural pretén millorar la gestió i la competitivitat de les empreses del territori rural, tendint a territoris socialment responsables, mitjançant polítiques de gestió econòmica, social i ambiental respectuoses amb les persones i amb l’entorn.

En la segona jornada, el dimarts 19 amb el subtítol de "Territori pastor. L'oví a casa nostra", es plantejarà la situació de l'oví a casa nostra i es coneixeran diverses iniciatives d’altres territoris per a la promoció i revalorització del sector. S'aprofitarà la jornada del 19 per fer una presentació en profunditat, i per a totes aquelles persones interessades, del Curs de Gestió i Maneig per a emprenedors del Sector Oví, que es preveu que comenci el novembre. Aquest curs es presentarà prèviament el divendres dia 15 d'octubre, en el marc de la Fira de Santa Teresa, a la Sala Eudald Graells de Ripoll a la una del migdia.