El Govern destina 2 MEUR a la residència de Sant Hipòlit i a la BV-5224 a Manlleu

Aprovades la subvenció per ampliar l’equipament del Voltreganès i l’execució de les obres d’eixamplament de la carretera.

Redacció osona.com
12 d'octubre del 2010
El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dilluns una subvenció d'un milió d'euros a l'Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà per ampliar la residència i centre de dia de gent gran del municipi. Les obres permetran guanyar 28 places residencials i 24 de diürnes. L'equipament es troba situat al carrer de la Vinya i les obres d'ampliació i reforma tenen un pressupost global de 2,1 milions d'euros. Actualment, el centre ofereix 13 places residencials, 10 de llar residència i 10 més de centre de dia. Amb la reforma les places de llar residència es transformaran en residencials.

Paral•lelament es procedirà a reformar els espais i serveis existents i es construirà un edifici annex on s'ubicaran noves places residencials, el centre de dia, un tanatori, dos magatzems i una sala de fisioteràpia.

En la mateixa reunió, el Govern ha impulsat l'execució de les obres d'eixamplament de la BV-5224 al terme de Manlleu, per tal de millorar la fluïdesa i la seguretat en la circulació en aquesta via, entre la sortida del nucli urbà i l'encreuament amb la futura ronda est d'Osona. Aquesta actuació compta amb una inversió d'un milió d'euros i s'emmarca en les millores que la Generalitat ha dut a terme en els últims anys, per valor de més de set milions d'euros.

Les obres consistiran en l'eixamplament de la calçada actual, en un tram d'un quilòmetre, que ara té amplada variable d'entre 5 i 6 metres, fins a una secció de 8 metres, amb dos carrils, un per sentit, de 3,5 metres i vorals de 0,5 metres. D'altra banda, se suavitzarà puntualment el traçat de la carretera. Es preveu que les obres comencin el segon trimestre de l'any vinent i tinguin un termini d'execució de vuit mesos.

A més de les obres d'ampliació i pavimentació de la carretera, es duran a terme l'adequació de les xarxes de serveis existents actualment (telefonia i aigua), l'execució dels elements de drenatge longitudinal i transversal, la disposició de senyalització vertical, horitzontal i abalisament, la col•locació de barreres de seguretat, la millora i condicionament dels accessos a la carretera i estesa de terra vegetal i hidrosembres.