Bolets passats per aigua

La pluja aigualeix la Festa del Bolet de Seva. Tot i això, la fira va tenir una bona afluència de visitants.

Redacció osona.com
11 d'octubre del 2010
La tradicionl cassoleta de bolets, un dels principals atractius de la festa.
La tradicionl cassoleta de bolets, un dels principals atractius de la festa. | Xevi Mas
La tradicionl cassoleta de bolets, un dels principals atractius de la festa. Foto: Xevi Mas

Aquest diumenge, dia 10 d’octubre, la població de Seva ha celebrat la 13a edició de la Festa del Bolet. Enguany, el certamen arribava farcit d’activitats i de bones expectatives, amb una temporada que es preveu excel•lent. La festa però, ha tingut un visitant inesperat: la pluja.

El temporal que ha patit tot el país ha aigualit la fira, que ha tingut força visitants (18.000) però menys que en anteriors edicions. Els organitzadors han tingut tot el dia un ull posat al cel. Tot i això, a migdia s’ha aclarit una mica el temps i han arribat molts visitants. A la tarda s’ha posat a ploure un altre cop i l’afluència ha disminuït.
La Festa del Bolet oferia exposicions i explicacions de les diverses varietats, i el tradicional concurs de bolets amb premis per al més gros, el més original, la presentació o la varietat més diversa... La fira comptava amb 39 parades de productes locals, totes del poble, i set més d’artesans, que van mostrar les seves habilitats durant tota la jornada.

A mig matí, es van començar a distribuir les tradicionals cassoletes amb tastet de bolets. Se'n van distribuir 1.600. Anaven a un preu més que mòdic: tres euros, amb raig de vi inclòs. “És temps de crisi i en som conscients. El preu dels tastets és el mateix avui que fa 13 anys, quan vam començar”, explicava cofoi l’alcalde de la població, Josep Palmarola.

- Programa d’actes (PDF)

-------
NOTA DE PREMSA
AJUNTAMENT DE SEVA
Valoració de la 13ª Festa del Bolet de Seva


Seva ha celebrat la 13ª Festa del Bolet, tot i que el temps no va pas ésser el millor aliat. Es calcula que van visitar la fira uns 18.000 visitants, en aquesta edició varen instal•lar-se 39 parades, es varen consumir 1.600 cassoletes de tast de bolets i es repartiren 15 premis entre els participants al concurs.

Els expositors varen valorar positivament el volum de negoci de la Diada. La parada oficial va vendre més de 2.000 quilos de bolets. L’esperit de potenciar el negoci dels artesans i botiguers del poble es va veure complert en els moments actuals.

La comissió organitzadora va denegar la participació de quasi un centenar de parades que volien ser presents a la fira per participar però eren gent de fora del municipi. Els organitzadors volen preservar l’ambient rural, familiar i humà de la festa.


Galeries de fotos d'edicions anteriors
- Festa del Bolet 2010
- Festa del Bolet 2009

- Festa del Bolet 2008

- Festa del Bolet 2007
- Festa del Bolet 2006