Els responsables de la tirolina del Gurri Xic hauran de pagar una indemnització milionària

El cas queda vist per sentència. L’Administració i l’Ajuntament han quedat exclosos de qualsevol responsabilitat.

per ACN , 7 d'octubre de 2010 a les 08:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'octubre de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Genís Pladevall i el jove encarregat de la tirolina, amb els seus respectius advocats. Foto: ACN

L'advocat del noi que l'any 2006 va caure d'una tirolina a El Gurri Xic no entén com és possible que l'Administració no respongui a la indemnització que reclamen per a la família del noi. Segons l'advocat de l'acusació particular, Lluís Corones, l'Ajuntament i la Generalitat “haurien de vetllar per la seguretat d'una instal•lació que ha funcionat durant més de 10 anys i per on s'hi han tirat milers de joves”. L'acusació particular reclama una indemnització de 2.250.000 euros per les greus seqüeles de l'accident: la paraplegia, la incontinència urinària, la manca de mobilitat cervical i un “importantíssim” prejudici estètic. Els dos implicats estan  acusats d'un delicte de lesions per imprudència greu (Genis Pladevall, l’exadministrador del Gurri Xic)  i d'una falta de lesions (el noi encarregat de la tirolina).


El passat dimarts es va celebrar a Manresa la primera part del judici, on l'acusació i la defensa van arribar a un acord de conformitat penal. Aquest dimecres, s'ha celebrat la segona part del judici que s'ha centrat en dirimir qui i com ha de respondre per l'accident. El procés ha quedat vist per sentència, però tant l'Ajuntament com l'Administració han quedat exclosos de qualsevol responsabilitat civil.

- Informació de la primera part del judici, el dimarts


L'acusació té en compte els danys morals provocats a la família i les reformes d'adaptació que s'han hagut de fer als domicilis del jove. D'altra banda, també ha recalcat que el noi necessita el “suport continuat” d'una tercera persona que l'ajudi en les seves activitats quotidianes. En canvi, la defensa considera que la indemnització hauria de ser al voltant d'un milió d'euros.

A més, durant el judici també s'ha exposat la quantitat que hauria de pagar la companyia asseguradora. L'exadministrador, Genís Pladevall, tenia una pòlissa que, segons ell, cobria 300.000 euros. Ara bé, la defensa de la companyia diu que hi havia una clàusula que redueix l'import a 120.000 euros.

Ara, el judici ha quedat vist per sentència però la defensa no descarta presentar un recurs. Segons l'advocat del noi encarregat de la tirolina, “cap dels dos acusats poden fer front a la indemnització, l'exadministrador està jubilat i el jove té un salari just”.

 

Participació