Vic passa el testimoni a Lleida

De la capitalitat del consorci públic Transversal Xarxa d’Activitats Culturals.

Redacció osona.com
05 d'octubre del 2010
Xavier Solà, amb els regidors de Cultura dels diferents municipis que formen el Consorci.
Xavier Solà, amb els regidors de Cultura dels diferents municipis que formen el Consorci. | Ajuntament de Vic
Xavier Solà, amb els regidors de Cultura dels diferents municipis que formen el Consorci. Foto: Ajuntament de Vic

La ciutat de Vic ha passat el relleu de la presidència del consorci públic Transversal Xarxa d'Activitats Culturals a la ciutat de Lleida. Aquest organisme és un Consorci Públic que pretén fomentar les iniciatives culturals de les ciutats que en formen part, que són ciutats mitjanes i no metropolitanes.

Avui dimarts, dia 5 d’octubre ha finalitzat el mandat de Vic del consorci públic Transversal Xarxa d’Activitats Culturals. Al llarg del matí, els diversos regidors i regidores de cultura que formen part d'aquesta associació i que representen les 14 ciutats associades (Reus, Olot, Sant Cugat del Vallès, la Seu d'Urgell, Mataró, Manresa, Lleida, Vilanova i la Geltrú Granollers, Girona, Figueres, Vic, Tortosa, Perpinyà i Tarragona) s’han reunit a la Sala de Consellers de l’Ajuntament de Vic.

Transversal, xarxa d’Activitats Culturals ofereix suport a la producció de noves propostes especialment en l’àmbit de la creació i cultura contemporànies, aposta per la idea que tot el territori és igualment generador i receptor de propostes en el terreny de la creació, i defensa  la necessitat de la intervenció des de l’administració pública en el reequilibri dels serveis culturals que reben els ciutadans.

Xavier Solà deixa la presidència i passa el testimoni a la regidora de Cultura de Lleida, Montserrat Parra. El càrrec és rotatori, en períodes de mig any.