Jaume Tolosa marxa a Brasil per participar a la Jungle Marathon

El rodenc forma part de Jungle.cat, el primer equip català que participarà en una marató extrema de 222 km per la selva amazònica.

Redacció osona.com
05 d'octubre del 2010
Equip Jungle.cat
Equip Jungle.cat | Jungle.cat
Albert Bosch (segon per l'esquerra) amb la resta de l'equip. Foto: Jungle.cat

L'atleta de Roda de Ter Jaume Tolosa marxa aquest dimarts cap al Brasil per participar a la Jungle Marathon . La prova, que es disputarà entre el 10 i el 16 d'octubre, és una de les curses a peu més extremes del món amb 222 km a través de la selva amazònica brasilera.

Tolosa, a més de participar a la classificació individual, formarà part de l’equip Jungle.cat , el primer equip integrament català que participarà en aquesta prova. L’equip el completen tres atletes més especialistes en curses a peu d’ultra resistència: Albert Bosch, Xavier Marina i Cyrus Parvine.

Les principals dificultats d’aquesta aventura, deixant de banda les distàncies, són les condicions especials de l’entorn on es desenvolupa: humitats del 100% amb temperatures entre els 25 i els 30 graus; petits però constants desnivells del terreny; estar mullats tot el dia per creuar contínuaments rius i basses; i els animals que els envoltaran: serps, aranyes, caimans, pumes, piranyes i mosquits agressius, entre d’altres especies.

"Després dels bons resultats aconseguits a les darreres curses al desert, sobretot el 2on lloc que vaig aconseguir a la Transahariana el passat mes de març on vaig haver de córrer 268 km Nonstop i en autosuficiència, ara he volgut fer un canvi radical i canvia la sorra i la calor seca del Sàhara per la humitat enganxosa de la selva amazònica", explica Tolosa.

A la cursa hi ha una novetat, un nou component solidari. Jaume Tolosa ha volgut donar públicament suport a latasca que  du a terme AMPANS, una fundació que dedica els seus esforços a l’educació i la inserció laboral de nois i noies amb diferents discapacitats psíquiques. Tolosa participarà a la campanya dels "Amics d'AMPANS", fentarribar el seu missatge solidari per allà on passi, que portarà a la samarreta. El treball,l'esperit de superació i la realització personal són valors quecomparteix amb l'entitat i que l'han dut a col·laborar amb AMPANS. Aixídoncs,  Ampans i Jaume Tolosa, patrocinat per Solgironès, creuaran laselva junts!

La Jungle Marathon es podrà seguir a través del web de la cursa des d'on també es podran  enviar mails d'ànim, de la web de l'equip, i del bloc personal de Jaume Tolosa,que intentarà actualitzar, quan  les comunicacions ho permetin, a diario almenys amb regularitat i on hi haurà també un link a Race-tracker,un sistema de localització per satèl·lit que permetrà saber on són entemps real visualitzant la seva  posició sobre el Google earth.

- Web de l'equip Jungle.cat
- Web de la prova Jungle Marathon
Arxivat a