El professorat de l’escola concertada reclama al Govern els diners de la retallada

Els docents no estan d’acord amb la rebaixa de sou que se’ls aplica des de juliol. El seus representants s’han concentrat a Vic i han lliurat 517 reclamacions al Departament d’Educació.

Redacció osona.com
05 d'octubre del 2010
Alguns dels mestres amb els plecs de sol·licituds.
Alguns dels mestres amb els plecs de sol·licituds. | Adrià Costa
El grup de mestres i professors, abans d'entregar les sol·licituds. Foto: Adrià Costa

Avui dimarts, 5 d’octubre es celebra el Dia Mundial dels Docents. Aquest any, els sindicats USOC, CCOO i UGT aprofiten l’efemèride per recordar a la societat en general, i a l’Administració en particular, “el malestar, rebuig i indignació” dels docents de l’ensenyament concertat de Catalunya per la retallada de les retribucions que ha portat a terme el Govern de la Generalitat des del passat mes de juliol (el 5% menys cada mes). “Finalment l’homologació de la pública i la privada arriba en forma de retallades”, diuen els sindicats en un comunicat de premsa.

És per aquest motiu que avui dimarts a les 12 del migdia s’ha fet una concentració de delegats, membres de comitès d’empresa i altre professorat davant dels Serveis Territorials d’Educació repartits per tot el territori de Catalunya.

A Osona, la concentració ha tingut lloc a la plaça Dom Miquel de Clariana de Vic (plaça de l’Estudiant), on hi ha la seu de l’Oficina Gestora del Departament d’Educació. En aquest acte, s’ha fet el lliurament per registre de 517 reclamacions individuals al Departament d’Educació de les quantitats degudes i no pagades al professorat dels centres concertats. “És una mesura més per fer palesa la nostra disconformitat amb la situació actual”, afegeixen els impulsors de la iniciativa.

A les reclamacions, es pot llegir textualment: “El salari que he percebut mitjançant pagament delegat en la meva nòmina dels mesos de juliol, agost i setembre d’enguany no s’avé amb el que em correspon, perquè se m’ha liquidat menys import del que em pertoca”. I conclouen: “Els sindicats i les patronals representatives del sector no han acordat, pactat ni signat cap modificació. Ni s’ha indicat a l’Administració que apliqui cap rebaixa en matèria salarial”.

Alguns dels mestres amb els plecs de sol·licituds. Foto: Adrià Costa

Foto: Adrià Costa
Arxivat a