Un film dóna el tret de sortida a Osona dels actes del Dia Mundial de la Salut Mental

Redacció osona.com
04 d'octubre del 2010
La pel·lícula "On són les Claus?", dirigida per l'artista vigatà Antoni Casassas, donarà aquest dimarts a Osona el tret de sortida de les activitats programades al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental (10 d’octubre). Aquestesactivitats tenen com a objectiu contribuir a la sensibilització de laciutadania, ajudant a conèixer la realitat de les malalties mentals idonant veu a les persones que les pateixen. Les entitats organitzadores són la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona (FCMPPO), Universitat deVic (UVic), Associació de Familiars de Malalts Mentals d’Osona (AFMMO) iConsorci Hospitalari de Vic (CHV),

Al vídeo, a sobre, podeu veure alguns fragments de la pel·lícula.

- Més informació dels actes a Osona al voltant del dia Mundial de la Salut Mental


DIMARTS 4 OCTUBRE A CINE CLUB VIC (CINEMA NOU DE VIC, 22h).
PROJECCIÓ DEL LLARGMETRATGE “ON SÓN LES CLAUS?”


Fitxa tècnica
Títol: On són les claus?
Idea original: Toni Casassas i Maria Forga
Direcció:  Toni Casassas 
Producció :  Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona
Guió:  Toni Casassas i Maria Forga
Càmares: Toni Casassas, Montse Bover, Esteve, Paco
Muntatge:  Toni Casassas
Música: Walter Kiesbauer, Hamster Loco
Durada: 60 minuts
Intervencions: Paco, Miguel Angel, Esteve, Roser, Plàcido,Ventura, Manel...
 
"On són les claus?" és una narració poètica que reflexiona sobre la  malaltia mental a  partir de les imatges enregistrades durant  el  taller de vídeo i cinema La Nau, promogut entre el 2008 i el 2009 per  la  Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona (FCMPPO) en el marc de les activitats de rehabilitació terapèutica. El taller es va realitzar en una gran sala del Seminari de Vic i va ser dirigit per l’artista vigatà Toni Casassas i la professora de Guió i Ètica Periodística de la UVic, Maria Forga. L’objectiu del taller era, per una banda, que el grup  adquirís noves habilitats a través de l'exploració, el coneixement i l'ús dels nous mitjans digitals audiovisuals i, de l’altra, propiciar un espai de relació i comunicació.

Tot el material recollit, transformat ara en una obra independent de format cinematogràfic, és d’un gran valor artístic i humà i es presenta a Cine Club atenent la sol•licitud de la FCMPPO, que organitza diverses activitats de sensibilització a l'entorn del Dia Mundial de la Salut Mental (10 d’octubre). El taller també va rebre el suport de l’osonenca Montse Bové, Fundació “la Caixa”, Seminari de Vic i Universitat de Vic.

Currículum del director

Antoni Casassas (Vic, 1964)  és artista multidisciplinari. Ha realitzat en els darrers vint anys  projectes d’arquitectura, pintura, fotografia i audiovisual. Actualment, treballa en el  projecte “Lamuntanyaempensa” projecte multidisciplinar i en un documental sobre Japó. S’ha preparat amb el cineasta Bigas Luna. Ha realitzat cursos d’arquitectura a la Universitat d’Arquitectura i Disseny d’Interiors de North of London, i d’Escenografia a Kontsfack School of Art d’Estocolm.
 
Imatge del film "On són les claus?
Arxivat a