Vic aglutina a la Farinera els diferents serveis per a joves

Inaugurats el nou VicJove i l’Oficina Jove d’Osona.

Redacció osona.com
04 d'octubre del 2010
Gràcia Ferrer, aquest dissabte a la nauguració del nou local del VicJove.
Gràcia Ferrer, aquest dissabte a la nauguració del nou local del VicJove. | Ajuntament de Vic
Gràcia Ferrer, aquest dissabte a la nauguració del nou local del VicJove. Foto: Joan Parera

Els serveis adreçats als joves de Vic i d’Osona compartiran a partir d’ara un espai, l’Oficina Jove d’Osona, que es va inaugurar aquest dissabte, dia 2 d’octubre, i on s’uneixen els serveis municipals del VicJove i els comarcals de l’Oficina Jove d’Osona. L’objectiu, a part d’aglutinar aquests serveis, és també dinamitzar les accions adreçades a joves amb unes instal•lacions que facilitin les activitats i sumar esforços de les diverses institucions alhora de treballar per aquest col•lectiu. La posada en funcionament d’aquest local està prevista pel 18 d’octubre.

L’acte inaugural va estar presidit per la regidora de Joves, Gràcia Ferrer, el secretari de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Eugeni Villalbí, i el conseller comarcal de Joventut, Patrick Anglada. Els actes varen començar amb la inauguració d’una pintura mural que decora una paret exterior de l’oficina, obra dels grafiters Yo Kos, Caneda i Miles Atrezo, coordinats per Nando Blanes. Tot seguit, es varen visitar les instal•lacions i després hi va haver una breu actuació de la Colla Gegantera del carrer de la Riera i una exhibició de breakdance a càrrec del grup Brutal Breakers.

Durant la inauguració, la regidora de Joves, Gràcia Ferrer, va explicar que “l’espai de què disposàvem anteriorment dificultava la dinamització de les activitats per a joves” i va ser a partir d’aquesta constatació que “el consistori va decidir buscar un nou espai per als joves”. D’altra banda, Ferrer va explicar que la renovació d’aquests serveis ja va començar amb la posada en funcionament de la nova imatge, VicJove, que aglutinava totes les activitats adreçades al jovent. Ferrer va destacar la importància que els serveis municipal i comarcal “comparteixin un mateix espai”, amb l’objectiu de “sumar esforços i que la ciutat de Vic actuï com a capital, donant suport a tota la comarca”. Finalment, Gràcia Ferrer va explicar que les polítiques de joventut “inclouen temes de salut, treball, habitatge i acompanyament per a les persones joves” i va manifestar el seu desig per tal que “els joves es facin seu aquest espai”.

El conseller comarcal de Joventut, Patrick Anglada, va destacar que l’Oficina Jove suposava un exemple de col•laboració entre Ajuntament, Consell Comarcal i Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de “treballar en xarxa per fer més eficaços tots els serveis per a joves”.

Finalment, el secretari de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Eugeni Villalbí, va destacar que el col•lectiu de joves “té un 30% de taxa d’atur” i que s’han de reforçar els punts d’informació existents, amb una finestreta única de les institucions. Villalbí va destacar que Osona és un bon exemple de treball en xarxa i de col•laboració entre els municipis.

Inauguració del nou local del VicJove. Foto: Ajuntament de Vic
Arxivat a