Nit de gegants a Vic

L'Agrupació de Colles Geganteres celebra aquest dissabte i diumenge el seu 25è aniversari

Redacció
03 d'octubre del 2010
Plantada nocturna de gegants a la plaça Major de Vic.
Plantada nocturna de gegants a la plaça Major de Vic.
Plantada nocturna de gegants a la plaça Major de Vic.

Uns cinquanta gegants i una dotzena de gegantons s'han reunit aquesta nit de dissabte a la plaça Major de Vic en el primer dels actes de la Trobada Gegantera que se celebra aquest cap de setmana a la ciutat, per commemorar els 25 anys de l'Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya.

A partir de les deu les colles han anat entrant a la plaça acompanyades dels seus respectius grallers. Hi eren presents, a més dels gegants de Vic, els populars cap-de-llúpies de la ciutat: el Nen, la Vella i en Merma.

Un cop feta la plantada, s'ha celebrat un ball popular amb la participació dels gegants, a base de peces de dansa procedents de diversos països europeus. Com a homenatge al vint-i-cinquè aniversari de l'Agrupació, han estat llançats el mateix nombre de coets amb focs artificials. Pels volts de tres quarts de dotze, els gegants han anat fotent al camp a dormir, carrer Verdaguer avall.

Les activitats de la trobada tenen el seu punt central aquest diumenge, també a la plaça Major, a partir de les 11:30 h. Està prevista la presència de quasi 130 gegants i uns 2.000 components de colles, vinguts de tots els Països Catalans.

- Més informació sobre la trobada i els actes previstos.
Arxivat a