El cas del jutge de pau de Tona acaba en harmonia i amb un regidor menys de CiU

Tona Futur i CiU reelegeixen Josep Sardà al càrrec. Ramon Grau dimiteix com a membre del consistori.

per Redacció osona.com, 30 de setembre de 2010 a les 15:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de setembre de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple s'ha celebrat aquest migdia. Foto: Joan Mill

No hi ha hagut sorpreses d’última hora. El ple de Tona, celebrat aquest migdia, ha aprovat per unanimitat la reelecció de Josep Sardà com a jutge de pau, càrrec que ja ha ocupat durant els darrers vuit anys. Miquel Jutglar, que era l’opció de l’equip de govern (CiU), es va retirar fa uns dies de la cursa electoral, després d’un gran rebombori a la població, engegat per persones afins a Sardà, que no entenien la seva possible substitució i la veien només com una maniobra política.

En el ple, el tema de l’elecció del jutge de pau ni tan sols s’ha debatut. Cap membre del consistori  ha fet cap comentari i s’ha limitat a votar Josep Sardà. En principi, sembla que les dues forces polítiques haurien arribat a un pacte de no agressió, per tal de deixar refredar l’ambient, que s’estava caldejant i enverinant de valent.

En aquest marc, no tenia massa sentit la roda de premsa que havia convocat l’alcalde Josep Salom (CiU) per aquesta tarda per tal de valorar la posició de CiU sobre el tema. Fa uns minuts, el mateix alcalde l'ha desconvocat.

La decisió final és una petita clatellada per a Salom, que havia apostat molt fort per la renovació del càrrec. La primera patacada ja va ser la renúncia de Miquel Jutglar, que es va estimar més no entrar en un joc amb moltes connotacions polítiques. La segona s’ha escenificat avui, amb la renúncia al càrrec de regidor convergent Ramon Grau.

Grau era el regidor de Comerç, Consum i Turisme i un dels pesos pesants del govern municipal de CiU. En el moment de fer la renúncia, Grau ha fet una petició al consistori actual i als futurs:  “Pel bé del poble, cal una mica més de prudència política”. No calen comentaris.

Grau ha abandonat el seu seient de regidor i s’ha assegut entre el públic per seguir la sessió. Un cop feta oficial la seva dimissió, ha rebut un fort aplaudiment, per part de tots els assistents i dels regidors de les dues formacions polítiques.

- Més informació del cas

----------------------
ORDRE DEL DIA
SESSIÓ ORDINÀRIA DEL PLE
30 DE SETEMBRE, 14:00 HORES


A) PART RESOLUTIVA:

1.   Aprovació esborrany acta sessió anterior (30-06-2010)
2.   Aprovació del Compte General del Pressupost de l’exercici 2009
3.   Aprovació provisional Pla d’Ordenació Urbanística Municipal
4.    Aprovació definitiva modificació dels Estatuts de la Mancomunitat La Plana
5.    Sol•licitud canvi destí subvenció PUOSC.E.T. núm. 2010/649
6.    Elecció del Jutge de Pau titular
7.    Moció per a la dignitat nacional de Catalunya

B) PART DE CONTROL I FISCALITZACIÓ:

1. Ratificació acord Junta de Govern Local de data 26 de juliol de 2010 de           “Aprovació conveni i acceptació subvenció del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.”
2.    Donar compte de Decrets de l’Alcaldia fins el dia 27 de juny de 2010
3.    Mocions, precs i preguntes

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació