La Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu no afluixa

El canvi d'ubicació al passeig del Ter no fa disminuir el nombre de visitants, que supera els de l'any passat.

Redacció osona.com
27 de setembre del 2010
576_1285572558_Porc_I_Cervesa_Manlleu_2010
576_1285572558_Porc_I_Cervesa_Manlleu_2010 | Xevi Mas
Foto: Xevi Mas

Aquest cap de setmana, del 24 al 26 de setembre, s’ha celebrat a Manlleu una nova edició de la Festa del Porc i la Cervesa. Durant els tres dies, el públic assistent ha pogut tastar les cerveses artesanes que s’elaboren dins el territori català i gaudir de la cuina del porc de qualitat i els seus embotits.

L’edició d’aquest any s'ha traslladat al passeig del Ter, al costat de l’embarcador, a causa de les obres a la plaça Fra Bernadí, Tot i això, el nombre de visitants no s'ha ressentit  (més de 12.000 persones, segons els organtitzadors). El temps hi ha ha ajudat, ja que durant els tres dies tampoc ha plogut.

La fira ha tingut més novetats: el Racó del gormand, l’espai de degustació de la fira on els restaurants manlleuencs El Morter, Torres Petit i S’olivera han presentat els seus plats i han ofert un menú especial per la festa; el concurs de receptes de cuina amb porc i cervesa; el taller de cuina infantil i espai “la granja”; i el taller participatiu d’arròs, on els participants han fet i degustat el seu propi arròs coordinats per l’Àngel del Morter.

Per amenitzar aquesta festa, com cada any, hi ha hagut un espai de concerts a la fresca. El divendres va ser el torn dels grups Aspencat, Band Damm i Ressaca Ska; i el dissabte, el concert de Cris Juanico i els Mags de Binigall, que van presentar el seu nou disc “Pedres que rallen”, i The Pepper Pots amb “Now”.

- Programa d'actes
- Més informació, al web de la Festa del Porc i la Cervesa

-----------------------
NOTA DE PREMSA
AJUNTAMENT DE MANLLEU
La Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu rep més de 12.000 visites durant el cap de setmana


- La fira gastronòmica s’ha celebrat al passeig del Ter i ha superat el nombre de visites de les edicions anteriors

La Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu, celebrada el cap de setmana passat al passeig del Ter, ha rebut més de 12.000 visitants, una xifra més alta que en les darreres edicions tot i el canvi d’ubicació de la fira gastronòmica.

El clima i l’entorn natural privilegiat del passeig del Ter han afavorit que les famílies i els joves gaudissin de les diferents activitats gastronòmiques, concerts i espectacles que s’oferien durant els tres dies d’aquesta nova edició.

La matança i rostida dels porcs, realitzada pel Mercat Municipal i els cansaladers de Manlleu, continua com l’espectacle principal de la fira; l’espai del Racó del Gourmand ha ofert plats de tres restaurants de Manlleu -El Morter, Torres Petit i S’Olivera- per un total de 1.200 comensals; i més de 500 persones han participat en les activitats gastronòmiques programades a l’Aula del Gust, d’entre les quals hi havia el tast de cerveses, el taller d’arrossos, les sessions de cuina i el tast d’embotits.

Pel que fa als concerts de les nits de divendres i dissabte, organitzats per l’Amplificador i l’Associació Cultural Ateneu, han rebut una gran afluència del públic més jove. I les activitats programades pels més petits també han assolit molt d’èxit: un total de 1.700 alumnes de les escoles de Manlleu han exposat els seus dibuixos a l’espai “la granja”; i més de 500 nens i nenes han gaudit del taller de cuina infantil i de la ludoteca.

Per altra banda, el Museu Industrial del Ter també ha sortit beneficiat de la festa, ja que aquest cap de setmana ha aconseguit un total de 1.500 visites; i els comerços de Manlleu han consolidat, un any més, el concurs de cuina, que ha arribat a la tercera edició.

-------------------------------
Galeries de fotos d'edicions anteriors


2010
- Activitats diverses
- Concert dels Ressaka Ska

2009
- Activitats diverses

2008
- Ludomòbil
- Activitats diverses I
- Activitats diverses II
- Concerts de Sidonie, Vallfolkska i Rauxa

2007
- Activitats diverses
- Matança del porc
- Concurs de Bulls i Botifarres
- Concerts de Provilegiados i Gossos

2006
- Activitats diverses
- Matança del porc

Arxivat a