La substitució del Jutge de Pau de Tona aixeca polseguera

La decisió, carregada d’un gran rerefons polític, es prendrà en el ple de divendres.

Redacció osona.com
23 de setembre del 2010
Josep Sardà
Josep Sardà
Josep Sardà.

El proper divendres, dia 24 de setembre, el ple de l’Ajuntament de Tona votarà l’elecció del Jutge de Pau. Tot sembla indicar que CiU, l’equip de govern, optarà per Miquel Jutglar, en detriment de l'altre candidat, l’actual Jutge de Pau Josep Sardà, que ha ocupat el càrrec durant els darrers vuit anys.

La decisió no és banal i està carregada d’un rerefons polític important. En primer lloc, Josep Sardà és el pare de Xavier Sardà, actual cap de l’oposició amb Tona Futur. Va accedir al càrrec en la legislatura passada, quan precisament governava Tona Futur. Pel costat de l’altre candidat, també hi ha més connotacions polítiques. Miquel Jutglar està vinculat a CiU i va ser regidor d’aquest partit durant vuit anys.
 
El canvi de jutge no ha agradat a un grup de personesdel poble que han iniciat una recollida de signatures contra la decisió. No entenen que s’hagi de renovar el càrrec quan mai hi ha hagut cap queixa contra Josep Sardà. “El nostre suport prové de la coneixença del tarannà i bon fer del candidat, així com de la seva vinculació amb els afers del poble des de sempre”, expliquen en un comunicat.

De moment, ja hi ha unes 20 persones dedicant-se a promoure la recollida de signatures, que es poden fer a dos establiments comercials (llibreria Sant Jordi i Cafè Orient). En un dia, s’han aconseguit prop de 200 signatures, segons els impulsors.

Des de CiU no s’ha fet cap comunicació pública sobre la intenció de canviar el Jutge de Pau. Osona.com ha intentat posar-se en contacte amb l’alcalde Josep Salom per aclarir l’entrellat però no ha estat possible.

-------------------------------
ORDRE DEL DIA DEL PLE DE TONA
DIVENDRES, 24 DE SETEMBRE
14:30 HORES


A) PART RESOLUTIVA:

1.   Aprovació esborrany acta sessió anterior (30-06-2010)
2.   Aprovació del Compte General del Pressupost de l’exercici 2009
3.   Aprovació provisional Pla d’Ordenació Urbanística Municipal
4.    Aprovació definitiva modificació dels Estatuts de la Mancomunitat La Plana
5.    Sol•licitud canvi destí subvenció PUOSC.E.T. núm. 2010/649
6.    Elecció del Jutge de Pau titular
7.    Moció per a la dignitat nacional

B) PART DE CONTROL I FISCALITZACIÓ:

1. Ratificació acord Junta de Govern Local de data 26 de juliol de 2010 de           “Aprovació conveni i acceptació subvenció del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.”
2.    Donar compte de Decrets de l’Alcaldia fins el dia 27 de juny de 2010
3.    Mocions, precs i preguntes

-------------
NOTA DE PREMSA
DONEM SUPORT A JOSEP SARDÀ PERQUÈ SEGUEIXI SENT EL JUTGE DE PAU DE TONA


Un grup de veïns de Tona volem expressar el nostre suport a la reelecció del Sr. Josep Sardà com a Jutge de Pau del nostre poble. La votació està prevista per aquest divendres, 24 de setembre, al Ple de l'Ajuntament a 2/4 de 3 de la tarda.

El nostre suport prové de la coneixença del tarannà i bon fer del candidat, així com de la seva vinculació amb els afers del poble des de sempre. Però volem fer especial èmfasi en algunes dades objectives que avalen la seva trajectòria com a Jutge de Pau:

El 1997 Josep Sardà es va presentar per primer cop com a Jutge de Pau però va retirar voluntàriament  la seva candidatura quan va saber que al Sr.Conrad Valldeoriola (Jutge en actiu en aquell moment) li feia il.lusió fer 4 anys més per complir els 25 anys ocupant aquest càrrec.

Ara fa 8 anys, el 2002, va ser nomenat  Jutge de Pau de Tona, càrrec que ocupa des d’aleshores. Tal com va passar amb el Sr.Conrad, sinó hi ha cap reclamació o mala pràctica, és habitual que l’Ajuntament respecti la decisió de seguir ocupant el càrrec.

El 2009 va ser nomenat vocal segon de la Junta Directiva de l’Associació Catalana en Pro de la Justícia amb seu a Calella (Associació Catalana dels Jutges de Pau), en la qual participa activament. En aquests anys el Sr. Sardà ha cursat contínuament cursos de formació:

2002 - Seminari ”Registre Civil i actes de comunicació”

2003 - Curs de “Formació bàsica per a jutges de pau”

2004 -  Sessió de Treball “Eines de conciliació en la justícia de pau”

2007 -  Sessió de treball “La documentació del judicis de faltes”

2008 - Sessió de treball “Redacció de sentències i execució en el judici de faltes”

2009 - Sessió de treball “Tècniques de resolució de conflictes”

2009 - Sessió de treball “Aspectes pràctics sobre el Registre Civil ”

2009 - Sessió de treball “ El judici de faltes en l’àmbit dels Jutjats de Pau”

2009 - Sessió de treball “ Aspectes pràctics sobre el judici de faltes” 

El Sr. Josep Sardà  ha resolt  desenes de problemes als veïns del nostre poble sempre amb professionalitat i dedicació. En tots aquests anys no consta cap reclamació ni cap impugnació dels processos en que ha participat com a jutge. És per la seva trajectòria i la seva vàlua humana que no veiem cap motiu per a substituir-lo.

Amb aquest escrit i la recollida de signatures volem expressar el nostre decidit suport perquè segueixi sent el jutge de pau de Tona.

Enllaç relacionat: clica per llegir l'entrevista que van fer a Josep Sardà en un mitjà comarcal

Amics d’en Josep Sardà – Jutge de Pau de Tona
Arxivat a