«Salvem les adoberies!», campanya a Vic contra la urbanització de l'històric barri

per Osona.com , 28 de febrer de 2007 a les 12:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de febrer de 2007 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
L'associació Maulets Osona va presentar ahir a la tarda la seva campanya "Salvem les adoberies!", una iniciativa de mobilització popular que té per objectiu aturar el projecte urbanístic que l'Ajuntament té previst per a l'històric barri de Vic. A l'acte, que  va tenir lloc davant les adoberies (foto), es va fer públic també l'informe elaborat per l'entitat sobre la història i la situació actual de les adoberies a la ciutat.
En el marc de la campanya es faran diverses xerrades i tallers per intentar conscienciar els ciutadans i s'impulsarà la creació d'una plataforma de pressió (primera reunió al Centre Social Alou, el 10 de març a les 6 de la tarda). Maulets proposa la rehabilitació del barri, amb la conservació dels edificis històrics i la seva reconversió en equipaments culturals.
La postura de l'Ajuntament Fonts del departament d'Urbanisme de l'Ajuntament de Vic consultades per osona.com diuen que la modificació del Pla General del sector Teneries (zona de les adobaries) la va aprovar la Generalitat el 24 de desembre de 2002, per tant, consideren que la reivindicació de Maulets es fa "massa tard i fora de temps". A més, les cases que donen al riu, segons aquest pla, no es tiraran a terra si no que es rehabilitaran i es convertiran en habitatges. No està previst fer-hi cap tipus d'equipaments culturals. "Els edificis són de propietat privada i se suposa que els seus propietaris hi voldran fer vivendes o locals comercials", apunten des d'Urbanisme.
- Més informació

 

Arxivat a:
Municipis
Participació