Les joves promeses del motociclisme català s’exhibeixen a Vic

El Circuit d’Osona acull la cinquena prova de la Copa Catalana de Promovelocitat, amb 46 pilots.

Redacció osona.com
20 de setembre del 2010
Cinquena prova de la Copa Catalana de Promovelocitat al Circuit d'Osona.
Cinquena prova de la Copa Catalana de Promovelocitat al Circuit d'Osona. | Josep M Oliver
Cinquena prova de la Copa Catalana de Promovelocitat al Circuit d'Osona. Foto: Josep M Oliver

El Circuit d’Osona ha acollit aquest dissabte, dia 18 de setembre, la cinquena prova de la Copa Catalana de Promovelocitat. Tot i les nefastes previsions meteorològiques, el cel s’ha mantingut serè i no ha caigut ni una sola gota durant tota la jornada. Hi han participat un total de 46 pilots, 26 a la categoria de Promo RACC 70 i 20 a la de Promo RACC 50. A cada categoria s’han disputat dues mànegues.
Aquesta competició, per la que hi han passat alguns pilots del mundial com Pol Espargaró o Marc Màrquez, permet veure en acció les promeses del motociclisme català. Reuneix joves pilots d’entre 6 i 9 anys, repartits en les dues categories.

Els pilots de l’Escuderia Osona Àlex Borner i Michael Parra, que arribaven líders de les dues respectives categories, han tingut una bona actuació però han perdut el primer lloc del campionat.

A la Promo RACC 70, s’ha imposat a les dues curses el valencià Arón Canet que passa a liderar la Copa Catalana, set punts per sobre d’Àlex Borner. El pilot de l’Escuderia Osona només ha pogut fer un quart i un tercer lloc (en la segona cursa ha protagonitzat un frec a frec apassionant amb Kevin Manjon, que l’ha passat a la darrera corba).

En aquesta categoria també hi participava una jove pilot de l’Escuderia Osona, Noèlia Chaves, que ha fet un gran paper. En la primera mànega, ha fregat el podi, amb una còmode quarta posició. A la segona cursa, s’ha classificat cinquena, encapçalant un grup de sis pilots.

Les dues curses de la Promo RACC 50 han tingut el mateix guió. De bon principi, el tarragoní Jeremy Alcoba se n’ha anat tot sol i ha mantingut la posició fins a la meta, amb una avantatge considerable envers els seus perseguidors. En segon lloc, també a molta distància dels altres, ha arribat Michael Parra. Tercer, un altre pilot de l’Escuderia Osona, Lucas Gallego, que ha creuat la meta en les dues ocasions amb Àlex Toledo enganxat a la seva roda. Marc Salinas, també de l’Escuderia Osona, ha aconseguit un desè i un sisè lloc.

Amb les dues victòries d’avui, Alcoba aconsegueix uns preuats punts que el situen al capdavant de la classificació del campionat, desplaçant de la mateixa a Michael Parra. Tot i això, el pilot de l’Escuderia Osona queda només a tres punts d’Alcoba i tot està encara per decidir.

La propera cursa del campionat es correrà a Mora d’Ebre, el proper 2 d’octubre. El calendari es tancarà a Alcañiz, el 16 del mateix mes.

- Veure fotos de l'any passat
- Més informació, al web de l’Escuderia Osona
Arxivat a