La Companyia Elèctrica Dharma tanca un Mercat de Música Viva passat per aigua

El certamen ha acollit un centenar de propostes diverses. El divendres, pluja i suspensió dels concerts a l'aire lliure. El dissabte, però, euna multitud va recórrer els escenaris enmig d'un ambient molt potent. L’organització ha destacat la presència internacional i l'estrena de l'Atlàntida.

Redacció osona.com
20 de setembre del 2010
La Companyia Elèctrica Dharma tanca el Mercat de Música Viva.
La Companyia Elèctrica Dharma tanca el Mercat de Música Viva. | Joan Parera
La Companyia Elèctrica Dharma tanca el Mercat de Música Viva. Foto: Joan Parera

El Teatre de l'Atlàntida de Vic ha estat l'espai escollit per posar elpunt i final a la 22a edició del Mercat de la Música Viva de Vic amb elconcert de La Companyia Elèctrica Dharma, aquest diumenge. A ritmes derock folklòric, l'històric grup dels germans Fortuny ha presentat el seunou espectacle: “Els pantalons de Mompou”. Amb aquest concert, Vic hadit adéu a un cap de setmana intens de concerts, mostres i trobades deprofessionals entorn d'un únic tema: la música. Dotze escenarisrepartits per tota la ciutat han acollit prop d'un centenar de concertsque han congregat propostes de tot tipus, des de grups consolidats comMuchachito o Quimi Portet fins a artistes emergents com The New Raemon,Beth o D'Callaos.

La Companyia Elèctrica Dharma, creada pels germans Fortuny fa gairebé 30anys, ha presentat un treball on ells mateixos es defineixen com a“ànimes càndides en un temps de monstruositat”. En aquesta ocasió, laseva música es troba entre la tradició misteriosa del“protorromànic-galaico-pirenaic” i “les maneres de ser locals”. Ambaquest nou projecte, la banda intenta fer redescobrir l'avantguardaalternativa que es troba “a les arrels”.

Durant el concert, la Companyia Elèctrica Dharma ha dedicat l'espectaclea Esteve Fortuny, un dels germans Fortuny que va desaparèixertràgicament durant un concert el 1986.

Música durant quatre dies

Durant quatre dies i repartits en 12 escenaris per tota la ciutat, elMercat de Música Viva ha acollit un centenar de concerts que hancongregat estils representatius de tot el panorama musical. Han passatpel Mercat noms consolidats de la música com Muchachito, Juan Perro,Color Humano, La Troba Kung-Fú, Pi de la Serra, Quimi Portet il'Elèctrica Dharma. I ho han fet al costat d'altres artistes emergentscom The New Raemon, Beth o D'Callaos, entre d'altres.

Enguany, la incorporació de tres escenaris de l'Atlàntida – el nouCentre d'Arts Escèniques d'Osona - ha permès, segons l'organització,presentar un programa “més ordenat”, que ha repartit els diversospúblics dels concerts per tota la ciutat.

Segons l'organització del Mercat, les propostes de divendres de JuanPerro, i la de dissabte de Quimi Portet, han exhaurit gairebé totes lesentrades a la venda. Pel que fa a les actuacions a l'aire lliure, com haapuntat el president de l'Institut Municipal de Promoció i Economia,Josep Burgaya, “han congregat més públic de l'habitual”. Les dades del'organització referents a la mitjana d'ocupació dels concerts depagament xifra l'assistència al 75%.

Al Pavelló Firal, 25 grups han presentat a l'espai “showcase” els seus nous treballs als professionals acreditats. Les jornades professionals han comptat amb una assistència satisfactòria de professionals, i han tingut especial interès la primera Trobada Europea de Sales de Música i totes les sessions relacionades amb eines i solucions davant la crisi que pateix el sector.

Un cafè amb els artistes

Cada dia, el Mercat de Música Viva de Vic ha organitzat una proposta anomenada “Un cafè amb els artistes”. Es tracta d'una trobada informal entre músics i mitjans de comunicació on els artistes han pogut parlar del seu concerts, dels seus projectes o de les seves noves propostes musicals.

------------------
Galeries de fotos:

MMVV 2010
- Concerts del diumenge 19
- Concerts del dissabte 18 (1)
- Concerts del dissabte 18 (2)
- Concerts del divendres 17
- Concerts del dijous 16
- Inauguració i entrega del premi Puig-Porret

MMVV 2009

- Concert de cloenda, amb La Vella Dixieland  
- Ambient i Fira del Disc
- Concerts al Pasternak
Concerts de dissabte 19 de setembre
- Visita del conseller Tresserras
- Concerts de divendres 18 de setembre
- Concerts del dijous 17 de setembre
- Sopar inaugural

MMVV 2008
 

- Ambient als carrers de Vic
- Concerts del dissabte
- Concerts del divendres
- Concerts del dijous

MMVV 2007

Axel Pi, bateria de Sidonie, el divendres al migdia fent proves de so a la plaça Major. Foto: Adrià Costa
Arxivat a