La gira d’Els Pets farà parada i fonda al Cirvianum de Torelló

Redacció osona.com
14 de setembre del 2010
El teatre, la música i els espectacles de caràcter familiar tornaran a ser protagonistes en la programació del Teatre Cirvianum per al darrer trimestre de l’any. Una de les propostes més destacades és el concert d’Els Pets, en el marc de la gira que el grup de Constantí fa per teatres catalans.

“Els Pets fan més teatre” és el nom de l’espectacle que Lluís Gavaldà, Joan Reig i Falín Càceres presentaran a l’escenari del Cirvianum el 6 de novembre. És la segona ocasió que el grup de Constantí toca al Cirvianum després de l’actuació que hi va fer l’any 2006 en la gira “Els Pets fan teatre”. El concert s’emmarca en el cicle de música que patrocina el Grup Bon Preu-Esclat, una col•laboració amb el Teatre Cirvianum que enguany compleix la desena edició. Dins aquest mateix cicle s’ha programat el tradicional Concert de Nadal amb l’Orquestra Philarmònica Pilsen (28 de desembre).

L’aspecte musical de la programació es completa amb el concert de l’antic líder d’Umpah-Pah, Josep Puntí (8 d’octubre), que presentarà l’espectacle “El telèfon roig”. I amb l’actuació de Ritmes Gitanes (29 d’octubre), un grup d’arrel osonenca que interpreta el repertori de Gipsy Swing de Django Reinhard.

Pel que fa al teatre, el plat fort de la programació és el muntatge “Coses que dèiem avui” (2 d’octubre) de Neil Labute, que ha dirigit Julio Manrique i que ha estat un dels espectacles més celebrats de la passada edició del Grec. També es podrà veure el nou muntatge de la companyia Dei Furbi, titulat “Asufre” (27 de novembre).

Dins aquesta vessant artística, es continua parant un especial esment al teatre professional de la comarca. Aquest any es torna a posar en marxa el cicle osonActua, tot i que les representacions no es concentraran en un sol cap de setmana sinó que es repartiran al llarg de tot el trimestre. En aquest cicle es podrà veure l’obra d’Alessandro Baricco, “Novecento”, a càrrec de Corcia Teatre (16 d’octubre) i l’estrena de Teatre Essela, “El poble”, sobre textos de Miquel Martí i Pol (2 de desembre).

Els espectacles per as públic familiar també tenen el seu espai, amb els muntatges “Zing-Zing” de la companyia de Robert G. Alonso (3 d’octubre); la reposició del grup Xarxa de “La volta al món en 80 dies” (17 d’octubre); i l’espectacle de Clownx, “El forn del lleó” (7 de novembre).

I entremig, els treballs de grups locals, com el que obrirà la temporada aquest diumenge 19 de setembre, “Els visitants” de Teatre Envolant; o la reposició del muntatge del grup Xarxa, “Rebels... de fugitius a herois” (22 i 23 d’octubre). I per tancar l’any, el grup Nou 69 Teatre posarà en escena les tradicionals funcions de Pastorets (25 i 26 de desembre i 1 i 2 de gener).

D’altra banda, el Teatre Cirvianum acollirà del 12 al 21 de novembre, la 28 ena edició del Festival Unnim de Cinema de Muntanya.

- Més informació des del web del Teatre Cirvianum

Col•laboració amb l’Auditori de Calldetenes i l’Atlàntida de Vic


En la roda de premsa de presentació de la programació, el responsable del Teatre Cirvianum, Pep Tines, ha avançat les línies de treball conjunt entre els tres teatres de la comarca que tenen una programació professional estable: el Cirvianum, el Teatre L’Atlàntida de Vic i l’Auditori de Calldetenes.

 Després de diferents reunions, la idea és consensuar les respectives programacions per tal d’evitar repeticions, de no monopolitzar les grans companyies i de fomentar la mobilitat dels públics entre els tres equipaments escènics.
Arxivat a